Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veterinærforeningen vil stoppe pelsdyrnæringen

Går inn for nedleggelse.

TOK SEG ULOVLIG INN PÅ GÅRDENE: Aktivistene i Nettverk for dyrs frihet har i sommer tatt seg inn på 45 oppdrettsfarmer i Norge. Resultatet er mer enn 7 000 bilder som dokumenterer omfattende dyremisbruk. Nå mener også Veterinærforeningen at næringen må stoppes. Foto: NETTVERK FOR DYRS FRIHET
TOK SEG ULOVLIG INN PÅ GÅRDENE: Aktivistene i Nettverk for dyrs frihet har i sommer tatt seg inn på 45 oppdrettsfarmer i Norge. Resultatet er mer enn 7 000 bilder som dokumenterer omfattende dyremisbruk. Nå mener også Veterinærforeningen at næringen må stoppes. Foto: NETTVERK FOR DYRS FRIHET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Veterinærforeningen går inn for å legge ned hele pelsdyrnæringen i Norge, opplyser foreningen til NTB.

Begrunnelsen for forslaget er at dagens pelsdyrnæring er basert på hold av aktive rovdyr i små nettingbur, skriver Veterinærforeningen i en pressemelding.
Debatten om pelsdyrnæringen har blusset opp etter at dyrevernaktivister tok seg inn på 45 gårder som driver med pelsdyr. Ifølge deres egen dokumentasjon, som omfatter 7 000 bilder, fant de skadde dyr på samtlige gårder, meldte NRK forrige uke.

Veterinærforeningen, som flere ganger tidligere har gått inn for å avvikle pelsdyrnæringen i sin nåværende form, tar opp igjen saken etter at Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) truet med å trekke støtten til pelsdyrnæringen etter de siste avsløringene om vanskjøtsel.

— Det verste med pelsdyrholdet slik det er i dag, er at dette er rovdyr, utemmede streifdyr som holdes i bur hele livet. Dyrene får ikke tilfredsstilt sine naturlige atferdsbehov, sier president Marie Modal i Den norske veterinærforening til NTB.

I Dyrevernloven heter det at «det skal farast vel med dyr og takast omsyn til instinkt og naturleg trong hjå dyret så det ikkje kjem i fåre for å lida i utrengsmål». Driftsformen betyr at dyrene ikke får tilfredsstilt naturlige atferdsbehov, skriver Veterinærforeningen i en pressemelding.

— Vi vil tilby vår fagkompetanse for å bedre forholdene slik de er i dag, og for å være en aktiv medspiller i tilfelle en styrt avvikling av næringen, sier Modal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!