Veterinærforeningen vil stoppe pelsdyrnæringen

Går inn for nedleggelse.

TOK SEG ULOVLIG INN PÅ GÅRDENE: Aktivistene i Nettverk for dyrs frihet har i sommer tatt seg inn på 45 oppdrettsfarmer i Norge. Resultatet er mer enn 7 000 bilder som dokumenterer omfattende dyremisbruk. Nå mener også Veterinærforeningen at næringen må stoppes. Foto: NETTVERK FOR DYRS FRIHET
TOK SEG ULOVLIG INN PÅ GÅRDENE: Aktivistene i Nettverk for dyrs frihet har i sommer tatt seg inn på 45 oppdrettsfarmer i Norge. Resultatet er mer enn 7 000 bilder som dokumenterer omfattende dyremisbruk. Nå mener også Veterinærforeningen at næringen må stoppes. Foto: NETTVERK FOR DYRS FRIHET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Veterinærforeningen går inn for å legge ned hele pelsdyrnæringen i Norge, opplyser foreningen til NTB.

Begrunnelsen for forslaget er at dagens pelsdyrnæring er basert på hold av aktive rovdyr i små nettingbur, skriver Veterinærforeningen i en pressemelding. Debatten om pelsdyrnæringen har blusset opp etter at dyrevernaktivister tok seg inn på 45 gårder som driver med pelsdyr. Ifølge deres egen dokumentasjon, som omfatter 7 000 bilder, fant de skadde dyr på samtlige gårder, meldte NRK forrige uke.

Veterinærforeningen, som flere ganger tidligere har gått inn for å avvikle pelsdyrnæringen i sin nåværende form, tar opp igjen saken etter at Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) truet med å trekke støtten til pelsdyrnæringen etter de siste avsløringene om vanskjøtsel.

— Det verste med pelsdyrholdet slik det er i dag, er at dette er rovdyr, utemmede streifdyr som holdes i bur hele livet. Dyrene får ikke tilfredsstilt sine naturlige atferdsbehov, sier president Marie Modal i Den norske veterinærforening til NTB.

I Dyrevernloven heter det at «det skal farast vel med dyr og takast omsyn til instinkt og naturleg trong hjå dyret så det ikkje kjem i fåre for å lida i utrengsmål». Driftsformen betyr at dyrene ikke får tilfredsstilt naturlige atferdsbehov, skriver Veterinærforeningen i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer