Veto mot å endring av kontantstøtten

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen fastslår nok en gang at han nedlegger veto mot endringer i kontantstøtten i budsjettåret 2000. Han irriterer seg over at Ap-leder Thorbjørn Jagland framstiller det som om kontantstøtten er forhandlingstema.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge kontantstøtteavtalen må sentrumspartiene, Høyre og Frp være enige om eventuelle endringer i kontantstøtten.

Tirsdag sendte Hagen brev til statsminister Kjell Magne Bondevik med kopi til Thorbjørn Jagland, der han presiserer at Ap må akseptere kontantstøtten fullt og helt hvis partiet skal komme i forhandlingsposisjon om statsbudsjettet. Hagen mener det er «moralsk forkastelig» hvis ikke Ap klargjør før valget om partiet vil delta i budsjettforhandlinger med utgangspunkt i at kontantstøtten forblir uendret.

- Jagland framstiller det som om han kan overbevise Bondevik om at kontantstøtten må endres. Men hva Bondevik mener om kontantstøtten, spiller ingen rolle. Vi har nedlagt veto. Bondevik kan godt bruke meg som «the bad guy» i denne sammenhengen, sier Hagen, som mener det ville være naturlig for sentrumspartiene og Ap å søke sammen om statsbudsjettet.

(NTB)