Private barnehager frykter svekket tillit

Vettregler for private barnehager skal hindre misbruk av midler

Private barnehagers landsforbund innfører vettregler etter medieoppslag om misbruk av offentlige midler. SV mener bransjen er midt oppe i en omdømmekrise.

VETTREGLER: Direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund lanserer 9 vettregler, som blant annet skal hindre misbruk av offentlige midler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VETTREGLER: Direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund lanserer 9 vettregler, som blant annet skal hindre misbruk av offentlige midler. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært mange saker det siste året som er uheldige, slik som de framstår i mediene. Våre barnehager drives med tilskudd fra det offentlige, og vi har nulltoleranse for misbruk av offentlige midler, sier direktør Anne Lindboe i Private barnehagers landsforbund til Dagbladet.

Etter mønster av fjellvettreglene har organisasjonen hennes nettopp forfattet 9 «vettregler» for medlemsbarnehagene sine. Allerede i vettregel nummer 1 slås følgende fast:

«Unngå selskapsstrukturer og transaksjoner som er egnet til å skape usikkerhet om driften.»

Regel nummer 4 forteller at feil bruk av offentlige tilskudd alltid er feil – uansett om beløpene er små, mens vettregel nummer 9 følger opp:

«Eiere som er villige til å ofre kvaliteten i barnehagen for å få personlig gevinst, har ikke noe i sektoren å gjøre».

Svekket tillit

Foreldre og alle andre skal være trygge på at tilskuddene som gis, går til barnas beste, poengterer Lindboe når hun forklarer hva som er tanken bak retningslinjene.

- Det er ikke til å stikke under en stol at oppslag om påstått misbruk av offentlige midler kan svekke tilliten til private barnehager. Det er i så fall veldig synd, for de fleste driver ryddig, redelig og ordentlig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer