VG: - Vi burde tatt forbehold

Tar selvkritikk for overvåknings-oppslag om kongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Har Forsvaret beklaget e-post snoking overfor Slottet i et brev? Forsvarsministeren og VG blir ikke enige.

— Vi fastholder at det skal ha vært sendt et brev eller korrespondanse fra Forsvaret til Slottet. I følge våre kilder ble dette oppfattet av slottet som en innrømmelse av at de hadde vært inne på innholdssiden i systemet, og at det dermed kan ha vært snoket i Slottets e-post, sier redaksjonssjef i VG, Rolf Sønstelie, til Dagbladet.

Dette har forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sagt at hun ikke kjenner til, noe hun igjen understreket overfor Dagbladet i går:

—Det er så langt jeg vet ikke sendt noe brev til slottet fra noen del av Forsvaret om denne saken, og vi har virkelig prøvd å undersøke dette. Slottet har heller ikke mottatt et slikt brev, sier Strøm-Erichsen.

På forsiden av VG lørdag 13. juni, slås det fast at noen i FOST «Snik-leste Kongens e-post», og at «Forsvaret beklager i brev til slottet».

Redaksjonssjefen innrømmer at VG ikke har dekning for å slå kategorisk fast at noen uvedkommende faktisk har lest kongens e-post, og at det derfor burde vært tatt et forbehold på førstesida.

—Vi kunne med fordel ha tatt et forbehold på forsiden, slik vi gjorde i saken på innsida i avisa, sier Sønstelie.

Han mener likevel ikke at VG er i gang med et tilbaketog i sin omtale av saken.

—Snarere tvert imot. Vi oppfatter forsvarsministerens uttalelse til oss i gårsdagenss avis som en klar underbygging av at våre opplysninger stemmer, sier Sønstelie.

KONSTATERENDE: - Vi kunne med fordel ha tatt et forbehold på forsiden, sier redaksjonssjef i VG, Rolf Sønstelie
KONSTATERENDE: - Vi kunne med fordel ha tatt et forbehold på forsiden, sier redaksjonssjef i VG, Rolf Sønstelie Vis mer