VG: - Vi forstår at det er stor frustrasjon

VGs interne gransking av håndteringen av Giske-videoen lar vente på seg.

ANSVAR: VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget på vegne av avisa. Likevel mener flere presseeksperter at det var hans ansvar at det avisa publiserte viste hele bildet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
ANSVAR: VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget på vegne av avisa. Likevel mener flere presseeksperter at det var hans ansvar at det avisa publiserte viste hele bildet. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rapporten vil inneholde en evaluering av hvordan saken rundt videoen av Trond Giske (Ap) på Bar Vulkan i Oslo ble håndtert i VGs redaksjon før, under og etter publisering.

- Vi jobber så hurtig vi kan med evalueringen. Vi har sagt at den skal komme denne uken, men vi gir ingen kommentarer om eksakt tidspunkt for når den er ferdig, sier Ola Stenberg, som uttaler seg på vegne av avisa, til NTB.

- Jobber så hurtig vi kan

- Vi ønsker å gjøre dette grundig og riktig, og det må gå foran alt annet. Først når vi føler at vi har gjort det, er vi klare. Vi forstår at det er stor frustrasjon over at det tar tid, og vi registrerer også kritikken. Men sånn er det, og vi jobber så hurtig vi kan, fortsetter han.

«VG nekter å svare pressen i sin egen skandale. Det ville de aldri latt andre slippe unna med», skriver redaktør Erik Waatland i bransjenettstedet Medier24 i en kommentarartikkel.

- Vi forstår at kritikken kommer, men det er så mange hensyn som må tas i dette arbeidet. Det gjør at vi må bruke den tiden det tar, og når vi er ferdige, skal evalueringen komme, og folk skal få se den. Den skal offentliggjøres, og vi skal svare på alle spørsmålene vi får, sier Stenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer