VG betaler for «intervju-tyveri»

VG har gått med på å betale Dagsavisen for tapt salg, etter at de langt på vei kopierte et intervju med Mette-Marit Tjessem Høiby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sjefredaktørene i de to avisene, Bernt Olufsen (VG) og Hilde Haugsgjerd, som har kommet fram til forliket. Journalisten som skrev intervjuet, Nina Johnsrud, får 25.000 kroner. Ifølge fagbladet Journalistens nettutgave er det totale beløpet 75.000 kroner.

- Dette er en månedslønn for meg, men jeg hadde mye heller sett at VG ikke hadde stjålet saken. Jeg tror beløpet ville ha blitt større hvis vi hadde gått rettens vei, men jeg stiller meg bak min redaktør, sier Johnsrud til NTB.

«Mette-Marits første intervju - bare i Dagsavisen», kunne Dagsavisen friste med i lørdagens avis. Problemet var bare at VG rakk å få med seg store deler av intervjuet samme dag. Dagsavisen er nemlig på gaten før VG går i trykken.

Mandag avviste VGs nyhetsredaktør Hans-Chr. Vadseth å beklage hendelsen, men sa at avisen kanskje hadde gått litt langt når det gjaldt mengden som ble gjengitt.

Forliket som ble inngått tirsdag gjelder kompensasjon for tapt salg av aviser. Det er sjefredaktør Hilde Haugsgjerd som har besluttet å gi en del av disse pengene til sin journalist. Ifølge Journalisten kan intervjuet ha skaffet VG et ekstrasalg på 20.000-30.000 aviser denne dagen.

(NTB)

<B>VERDIFULL: </B>Dagsavisen-intervjuet med Mette-Marit Tjessem Høiby fristet VG til å fosyne seg med mer enn norske redaksjoner vanligvis gjør fra konkurrenter.<br>Foto: SCANPIX<BR>