VG: Budsjett­forhandlingene kan ryke torsdag

Kilder i Venstre og KrF opplyser til VG at de to partiene kan komme til å trekke seg fra budsjettforhandlingene allerede torsdag.

- Kan bryte: Venstre og KrF, her representert ved partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V), kan komme til å bryte budsjettforhandlingene med regjeringen, ifølge VG. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- Kan bryte: Venstre og KrF, her representert ved partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V), kan komme til å bryte budsjettforhandlingene med regjeringen, ifølge VG. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisa skriver at da partene forlot hverandre tirsdag var det med klar beskjed fra Venstre om at de to regjeringspartiene må gi opp sitt ultimatum om den såkalte bilpakken.

Onsdag var det en slags pause i forhandlingene, og samarbeidspartiene ventet på et nytt tilbud fra regjeringen. Dette tredje tilbudet ventes å bli lagt fram for Venstre og KrF på et nytt forhandlingsmøte torsdag.

Hvis ikke regjeringspartiene låser opp bilpakken og forhandler om den, ønsker sterke krefter i Venstres stortingsgruppe at partiet skal bryte forhandlingene. Dersom Venstre bestemmer seg for å gjøre dette, vil KrF med all sannsynlighet gjøre det samme, får VG opplyst.

- Kan ikke godta ultimatum

Sentralstyremedlem Guri Melby i Venstre sier til Klassekampen at partiet ikke kan støtte et statsbudsjett for 2017 som gir opp Norges klimamål for 2020.

- Vi kan ikke godta regjeringens ultimatum, sier hun om bilpakken.

- Venstres inngang må være at vi ikke kan være villig til å gi opp 2020-målene i klimaforliket, tilføyer hun. Det norske målet er å kutte sju millioner tonn innen 2020. Hvis det ikke går, må Venstre nekte å støtte budsjettet, sier Melby, som er gruppeleder for partiet i Oslo bystyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer