Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«VG er på desperat jakt for å ramme Frp»

Carl I. Hagen mener VG er på «desperat jakt etter gamle saker» for å ramme Fremskrittspartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Valgerd Svarstad Haugland i flere uker har måttet svare på spørsmål om voldtekt og sextrakassering i KrF, ble Carl I. Hagen møtt med følgende hovedoppslag i landets største avis på valgkampåpningen:

«Frp-politiker måtte trekke seg: Dømt for trekantsex med 15-åring.»

- Dette er en gammel sak som FpU og Frp har håndtert på en forsvarlig måte. VG har hatt oppslag om denne saken også tidligere. Jeg stiller meg helt uforstående til at VG bringer denne saken nok en gang, med mindre det er for å selge 20000 flere aviser. På meg virker det som om avisa er på desperat jakt etter noe som kan ramme Frp, men som ikke har noen betydning for politikken vår, sier Hagen til Dagbladet.

Sex med mindreårig

Frp-politikeren VG omtaler er en 24 år gammel mann som var aktiv politiker i både Frp og partiets ungdomsorganisasjon FpU.

Sammen med en 20 år gammel venninne hadde han sex med en 15 år gammel som de ble kjent med via nettstedet «Spraydate.no».

I en dom fra 6. mai i Oslo tingrett i år ble de to dømt for å ha hatt sex med en mindreårig i oktober 2001. 24-åringen som har hatt sentrale verv både på kommune- og fylkesplan, ble av FpU-ledelsen tvunget til å trekke seg fra alle politiske verv.

Mannen har hele tida forklart at han trodde 15-åringen var eldre, og at han ikke har gjort noe galt. Likevel har han ikke anket fordi han ønsker å bli fortest mulig ferdig med saken.

Privatsaker

Carl I. Hagen viser til at partiet har over 20000 medlemmer.

- Hvis private hendelser skal brukes til å ramme det politiske partiet vedkommende som har gjort noe galt er tilknyttet, vil vi få uholdbare tilstander i dette landet. Det vil bety at hvis en person begår noe straffbart eller kritikkverdig og samtidig er med i politisk arbeid, kan dette brukes mot det politiske partiet vedkommende er medlem av, sier Hagen.

- Hvis privatsaker, som ikke har noe å gjøre med det politiske arbeidet, brukes for å ramme partiene, vil det til slutt ikke være noen som vil engasjere seg i å ta ansvar for å styre kommune og land.

SINT PÅ VG: - Jeg stiller meg fullstendig uforstående til at VG slår opp en gammel sak de tidligere har slått opp hvis det ikke er for å ramme Frp, sier partileder Carl I. Hagen. I går startet han og partiet valgkampen i Porsgrunn.