VG-saken:

VG får tyn av Aftenposten og BT

VGs konsern-søsteraviser Aftenposten og Bergens Tidende bruker lederplass til å kreve at avisas gransking av seg selv konkluderer raskt, ærlig og nådeløst.

KONSEKVENSER: Dersom VGs interne gransking ikke endrer vesentlige fakta, bør saken få konsekvenser for avisas sjefredaktør Gard Steiro, mener Aftenposten på lederplass.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
KONSEKVENSER: Dersom VGs interne gransking ikke endrer vesentlige fakta, bør saken få konsekvenser for avisas sjefredaktør Gard Steiro, mener Aftenposten på lederplass. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Når landets største avis beskyldes for dikte opp et sitat i en høyt profilert politisk sak, har ikke bare VG et problem», skrev BT på lederplass i helga.

Aftenpostens leder pekte lørdag på at VGs sjefredaktør Gard Steiro er den som til sist er ansvarlig for hva som kommer på trykk:

«Granskingen må være grundig og ærlig, og også omfatte de andre feilene i saken som først ble publisert. Den kan bringe fram fakta som ikke er kjent, men slik bildet er før rapporten foreligger, bør saken få konsekvenser også for sjefredaktør Steiro», het det i Aftenpostens leder.

BT og Aftenposten er i likhet med VG eid av Schibsted.

Rammer pressen bredt

Politisk redaktør Frøy Gudbrandsen i BT sier til NRKs Politisk kvarter mandag morgen at pressens troverdighet kan stå på spill.

- Hvis folk begynner å tvile på medienes motiver for å formidle det som skjer, har hele pressen et problem. Begynner folk å tvile på VGs politiske journalistikk, er jeg ikke overbevist om at det blir isolert til VG, sier hun.

- Skal man opprettholde tilliten til journalistikken, er det viktig for alle oss som jobber med politisk journalistikk at VG kommer med denne redegjørelsen, rydder opp og at dette blir gjort skikkelig, utdyper Gudbrandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer