Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG: Foreldrepar siktet for mishandling av spedbarn

Et foreldrepar er varetektsfengslet, siktet for mishandling eller medvirkning til mishandling av deres tre måneder gamle datter i romjulen, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnet ble sendt til Ullevål sykehus med livstruende skader. Få timer senere ble begge foreldrene pågrepet på sykehuset og siktet for mishandling, ifølge avisen.

Barnefaren er siktet for mishandling, mens moren er siktet for medvirkning til den angivelige mishandlingen. Barnets mor ble først løslatt av Oslo tingrett 29. desember i fjor. Retten mente det ikke forelå skjellig grunn til å mistenke henne for passiv medvirkning.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen inn for Borgarting lagmannsrett som onsdag besluttet med dissens å fengsle kvinnen fram til 24. januar. Tirsdag besluttet politiet at moren får være med datteren på sykehuset med vakthold.

Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt. Det gjør heller ikke advokat Svein Holden, som er oppnevnt som forsvarer for faren.

Advokat Kirsten Sigmond, som forsvarer moren, opplyser at hennes klient nekter straffskyld. Moren har forklart i avhør at hun har sett mannen riste datteren. Hun skal ha forklart at hun ikke forsto at ristingen var farlig, men at det var for å trøste.

Sigmond sier at moren ikke var hjemme da ambulansen hentet datteren 28. desember og at hun dermed ikke vet hva som kan ha skjedd.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!