20131004: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) briefet pressen under regjeringsforhandlingene på Sundvollen.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
20131004: Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) briefet pressen under regjeringsforhandlingene på Sundvollen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

VG: Frp får landbruksministeren

I den påtroppende Solberg-regjeringen vil Fremskrittspartiet lede Landbruksdepartementet, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisens opplysninger kommer Høyre til å få fiskeriministeren.

Kilder i de to kommende regjeringspartiene bekrefter overfor avisen at det er et ønske om at hver av de to primærnæringene fortsatt skal ha hvert sitt departement. Ettersom Høyre-ledelsen innser at de ikke kan få kontroll over begge departementene, har Frp fått ansvaret for regjeringens landbrukspolitikk.

- Det er spesielt at partiet som har brydd seg så lite om norsk landbruk, skal få ansvaret for dette. Det betyr at det vil bli vanskeligere å finne løsninger. Vi hadde håpet på en Høyre-politiker, sier leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag til VG.

Han peker blant annet på at Frp i flere budsjett har foreslått å redusere bevilgningene til landbruket med 5,5 milliarder kroner.

- Det ville vært slutten for norsk matproduksjon. Nå må de fortsatt ha flertall i Stortinget, så vi skal nok klare å samarbeide uansett. Men det hadde vært enklere med Høyre, sier Bjørke.

Erna Solberg har lenge vært klar som statsminister mens Frp-leder Siv Jensen blir landets neste finansminister. I helgen meldte både VG og NRK at tidligere statsråd i Bondevik II-regjeringen, Børge Brende, blir ny utenriksminister.

(NTB)