Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG: Ingen streik i staten - partene enige over ti timer på overtid

Mer enn ti timer på overtid kom partene til enighet i lønnsoppgjøret i staten, ifølge VG. Dermed er streikefaren for 77.000 statsansatte over.

KOM TIL ENIGHET: Partene i statsoppgjøret møttes til mekling hos Riksmekleren. LO Stat, Unio og YS brøt forhandlingene med staten i slutten av april. Egil Andre Aas (LO Stat) ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KOM TIL ENIGHET: Partene i statsoppgjøret møttes til mekling hos Riksmekleren. LO Stat, Unio og YS brøt forhandlingene med staten i slutten av april. Egil Andre Aas (LO Stat) ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

YS Stat, LO Stat, Unio, Akademikerne og representanter fra staten hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men fortsatte på overtid.

Den forrige orienteringen om framdriften ble gitt av mekler Richard Saue ved 21-tiden onsdag kveld. Torsdag forelå det en løsning.

Forhandlingene har omfattet 6.000 ansatte. YS Stat varslet i utgangspunktet at streiken ville begynne klokken 6.

De fire organisasjonene hadde varslet at hele 77.000 statsansatte kunne bli tatt ut i streik dersom en eventuell konflikt skulle vedvare. I første omfattet det 4.000 medlemmer i LO Stat, 1.100 medlemmer i Unio, 814 medlemmer i Akademikerne og 300 YS-medlemmer.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media