VG-journalister truet med gevær og slått i Ukraina

Da de tok bilde ved krasjstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VGs journalister ved krasjstedet til Malaysia Airlines flight MH17 i Ukraina har blitt truet med maskingevær. Fotograf Kyrre Lien ble slått i magen, melder VG.

- En av de som har en ledende rolle her tok opp et stort maskingevær og sa: «hvis ikke dere trekker dere tilbake lar jeg maskingeværet snakke for meg», forteller VGs journalist Brynjar Skjærli til egen avis.

- Vi har snakket med journalistene våre der nede, Kyrre Lien og Brynjar Skjærli, og de fortalte at det var litt aggressiv stemning men at de ikke følte seg truet på livet, sier redaksjonssjef i VG Svein Arne Haavik til Dagbladet.  

Slaget VGs fotograf Kyrre Lien fikk av den ene kamuflasjekledde mannen  på ulykkesstedet skal ikke ha vært hardt, men det var likevel en hendelse som viser hvor anspent forholdet i Ukraina er. VGs journalister har nå dratt fra stedet.  

- Vi har nå valgt å dra fra stedet da vi har gjort det vi skulle der, sier Haavik.  

Erfarne journalister Haavik opplyser også at disse to journalistene har gått i gjennom sikkerhetskurs og er godt trente på å være i konfliktområder.  

- De er også i konstant dialog med vår sikkerhetsansvarlige i VG.  

Slaget skal ha funnet sted da de var der sammen med en rekke andre journalister.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer