- VG-lekkasjen graverende for regjeringen

Stoltenberg tatt på senga. - Sannsynlig at noen i regjeringen står bak, tror professor Trond Nordby.

LURT AV ANONYM KILDE: Uten statsministerens viten skal noen ha gitt VG dokumenter som normalt bare er tilgjengelige for statsrådene og enkelte høyt betrodde medarbeidere.  Foto: SCANPIX
LURT AV ANONYM KILDE: Uten statsministerens viten skal noen ha gitt VG dokumenter som normalt bare er tilgjengelige for statsrådene og enkelte høyt betrodde medarbeidere. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): VG siterer i dag direkte fra et regjerningsnotat avisa har fått tilgang til.

I notatet framgår det at justisminister Knut Storberget i forkant av en regjeringskonferanse 29. januar i år hadde tatt et klart ja-standpunkt i hijab-saken - og at deler av notatet er identisk med den famøse pressemeldingen som plutselig dukket opp på justisdepartementets hjemmeside 4. februar.

Avisa refererer også til en skriftlig protokoll fra møtet 29. januar.

 Protokollen viser at Storberget får gjennomslag for å videreføre arbeidet med å endre uniformsreglementet, men den direkte henvisningen til selve hijab-spørsmålet, formuleringen «religiøst hodeplagg», blir tatt ut. Samtidig gjør motforestillingene fra andre statsråder at prosessen etter vedtaket blir bredere enn det Storberget først la opp til, ifølge VG.

- Ting vi aldri går ut medIkke engang Riksrevisjonen eller Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kan i sine granskninger kreve å få se slike dokumenter, og regjeringsnotater (også kjent som R-notater) eller protokoller kan ikke kreves framlagt i en rettssak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.