VG ler av Norman

Norges største nettavis er sure på Norman. Så sure at de ljuger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

'Norman møtt med latter', meldte nettutgaven til Verdens Gang på forsida i si i dag.

Problemet var at ingen lo av Norman på pressekonferansen. Kanskje bortsett fra VG selv.

Avisa stilte mannsterkt opp på formiddagens pressekonferanse med statsråd Victor Norman. Pressekonferansen ble innkalt på kort varsel og ble avholdt samtidig med det ukentlige statsråd på Slottet. Alt tydet på at ministeren var i ferd med å kunngjøre sin avskjed.

Det gjorde han ikke. Derimot forsvarte han seg mot det han selv mener er urettferdig kritikk mot hans person, privatliv og lederstil. Og han gjorde narr av VG.

- Jeg er ikke ute etter å refse pressen. Men jeg er ute etter å fortelle hva jeg er opptatt av. For tiden holder VG på å undersøke om ti etatsbesøk kunne vært billigere med fly enn med båt. Jeg ønsker VG lykke til med det arbeidet. Så vidt jeg vet holder de også på å undersøke om det var riktig at næringslivet skulle ha sponset reisen hans da statsråden var vitne i en rettssak i Skien. De må gjerne få lov til det. Jeg vil fortsette å jobbe med politiske saker, sa statsråden på pressekonferansen.

Ingen lo da heller.

Det kan være mange grunner til at Norman er spesielt ute etter VG. Det var de som først meldte på forsida at statsråden haddevært kjæreste med statssekretæren sin. Det var VG som meldte at han hadde brukt 560.000 på representasjon på to år. Og de fortalte at han hadde krevd piano i leiligheten i Oslo. Norman synes dette er detaljer og småting i forhold til den jobben han skal gjøre.

Det er VG skuffet over. De hadde nok håpet på statsrådblod i dag.

'Normann hadde ingen nyheter. Istedet var det en harmdirrende statsråd som fortalte om hvor vanskelig den siste tiden hadde vært for ham personlig', skriver nettavisen skuffet før den går over til å gjøre narr av ministeren.

'Da Norman attpåtil presterte å hevde at de høye restaurantregningene har vært direkte medvirkende til at han har fått gjennomslag for flere tunge, politiske saker, brøt latteren ut i salen', skriver avisa om latteren som bare VG-journalistene på bakerste benk hørte.

Lo av Steinfelt

Derimot lo resten av pressekorpset godt av Hans Wilhelm Steinfelts spørsmål til statsråden i dag:

- Aksel Sandemose skrev at Norge er den eneste nasjonen i verden der misunnelsen er større enn kjønnsdriften. Tar du det innover deg?

- Jeg tror ikke dette handler om misunnelse, repliserte Norman etter en kort polemikk om hvorvidt Sandemose var dansk eller norsk.

PS: VG har nå moderert artikkelen noe. Les den modererte versjonen her.

<B>LER:</B> Verdens Gang ler av Victor Norman. Victor Norman gjør narr av VG. Slik så forsiden til VG.no ut i formiddag.