Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG må kutte med mellom 70 og 90 årsverk

Skal spare 100 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges største avis sliter med en opplagsnedgang på 30 000 i forhold til i fjor, og annonseinntektene har sunket med ti prosent.

Det er dramatisk for VG, og torsdag for en uke siden ble de VG-ansatte orientert om nedbemanningen i et allmøte. I dag fikk de vite hvor omfattende kuttene blir.

For å redusere kostnadsnivået i papiravisen med 100 millioner kroner, må Schibsted-eide Verdens Gang AS kutte med mellom 70 og 90 årsverk.

- Hvor nedbemanningen kommer, og hvilke avdelinger som blir berørt, er ikke klart ennå, heter det i en pressemelding.

- Tidsplanen er at vi innen sommeren skal kunne gi alle ansatte et godt bilde av situasjonen og hvilke tiltak og tilbud som vi vil komme med for å oppnå den ønskede nedbemanningen, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal.

Trist dag 

Den umiddelbare reaksjonen fra Redaksjonsklubben i VG var slik:

- Dette er en tung og trist dag for oss. Fremtiden brått blitt mer usikker. Omfanget av sparetiltak var som fryktet, men for mange var det nok et sjokk å få de konkrete tallene på bordet, sier klubbens leder Sven Arne Buggeland i en pressemelding.

Han sier det vil bli en stor utfordring å nå de tøffe omstillingsmålene før året er omme, og at de ansatte vil stille krav i denne prosessen.

- Når tillitsvalgte og ledelsen frem mot sommeren skal forhandle om villkår, vil redaksjonsklubben legge vekt på at avgang skal være frivillig, sluttpakkene skal være rause og rådgivningen omfattende. Vi vil også kreve andre tiltak som kan gjøre det lettere for den enkelte å treffe sine valg og komme videre i yrkeslivet.

KLUBBLEDER: Leder av redaksjonsklubben i VG Sven Arne Buggeland. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
KLUBBLEDER: Leder av redaksjonsklubben i VG Sven Arne Buggeland. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

Ingen vei utenom

I fjor var det Dagbladet som måtte gjennomføre en større nedbemanning. Nå er altså turen kommet til VG.

- Det er ingen vei utenom kutt i bemanningen, sa personal- og informasjonsdirektør Øyvind Næss i VG til Kampanje i forrige uke. 

Sluttpakker

Leder i VGs redaksjonsklubb, Sven Arne Buggeland, sa til nettstedet Propaganda før tallene ble klare, at de ikke vil akseptere oppsigelser, og at nedbemmanningen må basere seg på frivillige ordninger som førtidspensjoner og sluttpakker.

- Det vil ikke være nok med førtidspensjon, så det er ganske klart at det går mot et generelt tilbud om sluttpakker, sa Buggeland før det var klart hvor stor nedbemanningen ville bli.

Du kan lese pressemeldingen fra VG i sin helhet.

VG må kutte med mellom 70 og 90 årsverk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling