Næringsministeren irritert over regjeringens håndtering av SSB-saken

VG: Mæland misfornøyd med regjeringskollegenes håndtering av SSB-direktøren

Næringsministeren selv mener hun bare uttrykte empati med SSB-direktøren.

- GJORDE BARE JOBBEN SIN: «Hun gjør bare det som var hennes oppdrag, å omstille SSB», skal Monica Mæland ha sagt om sin venn SSB-direktør Christine Meyer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- GJORDE BARE JOBBEN SIN: «Hun gjør bare det som var hennes oppdrag, å omstille SSB», skal Monica Mæland ha sagt om sin venn SSB-direktør Christine Meyer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge avisen deltok ministeren på en middag i forbindelse med åpningen av Media City i Bergen da dramaet rundt Statistisk sentralbyrå (SSB) pågikk som verst.

Samme dag informerte finansminister Siv Jensen (Frp) Meyer om at hun ikke lenger hadde tillit til henne og ønsket at hun skulle gå av, skriver VG. Klokken 17 kom meldingen om at SSB-sjefen gikk av.

Næringsministeren, som kjenner Meyer fra tiden deres i byrådet i Bergen i perioden 2007 til 2011, opplyste da at hun hadde meldt seg inhabil i saken på grunn av vennskapet.

- Da Mæland fikk høre om nyheten ble hun tydelig overrasket og irritert. Det var tydelig at hun tok avstand fra det som skjedde, sier en kilde til avisen.

«Hun gjør bare det som var hennes oppdrag, å omstille SSB», skal Mæland ha sagt.

Til VG sier Mæland at hun ikke kjenner seg igjen i fremstillingen av samtalen:

- Jeg har gitt uttrykk for empati med den vanskelige situasjonen Christine Meyer var i på dette tidspunktet. Det er en menneskelig reaksjon når det er snakk om en venn.

Statsråden understreker at dersom det ble oppfattet som kritikk av regjeringen, er dette en misforståelse.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer