Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG: Mann pågrepet med eksplosiver og falskt politiskilt

En tidligere straffedømt mann ble 8. september pågrepet i Oslo sentrum med det politiet omtaler som to bombelignende gjenstander i sekken, melder VG.

PÅGREPET: Mannen skal ha blitt pågrepet nederst på Karl Johan. Dette er et illustrasjonsfoto av Karl Johans gate. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PÅGREPET: Mannen skal ha blitt pågrepet nederst på Karl Johan. Dette er et illustrasjonsfoto av Karl Johans gate. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Politiet oppdaget mannen tidlig på morgenen, rundt klokken 6.20, da de mistenkte ham for narkohandel nederst på Karl Johans gate, ifølge VGs opplysninger.

- Han ble siktet for blant annet vold mot politiet og det var slik politiet ble oppmerksom på disse bombelignende gjenstandene, skriver politiadvokat Lene Risten til VG i en epost.

Politiet ble oppmerksomme på en lunte som hang ut av en Statoil-kopp. I koppen var det eksplosiver. De andre eksplosivene ble funnet i en mobiltelefoneske, ifølge VGs opplysninger. I tillegg hadde mannen en kniv og en dolk i sekken. Rundt halsen bar han et falskt politiskilt.

Han hadde også på seg mindre mengder amfetamin. Politiet ønsker ikke å kommentere gjenstandene, og har heller ikke besvart VGs spørsmål om hvorfor de valgte å ikke omtale saken offentlig.

Mannen er nå siktet for grov befatning med eksplosiver, bæring av kniv og befatning med narkotika. Han ble tirsdag i forrige uke varetektsfengslet i en uke til, etter at han angivelig skal ha sittet ulovlig isolert i seks uker siden pågripelsen.

Mannens tidligere ektefelle har ifølge fengslingskjennelsen forklart at han har nynazistiske holdninger.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han nekter også for å ha nynazistiske holdninger, sier forsvarer Jannike Kotai til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media