VG med feil «Skrik»

VG slår til med Munchs Skrik over hele forsida i dag. Men bildet er ikke det som er stjålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Feil bilde

Edvard Munch laget en rekke versjoner av Skrik. Og Dagbladets kunstkritiker Harald Flor ser med en gang at VG har brukt Nasjonalgalleriets bilde på sin oppslagsplass i dag.

Dette bildet er ikke det som er stjålet, det henger tvert om fortsatt trygt på plass, etter at det kom til rette tre måneder etter at det ble stjålet i 1994.

- Det stjålne bildet er det kunsthistorikere kaller mer syntetiserende, det har flere glidende overganger. Det er store forskjeller. Det var typisk for Munch å lage flere versjoner av et bilde, og her har VG valgt feil versjon, sier kunstkritiker Harald Flor til Dagbladet.no.

Og selv den som ikke har spesialkjennskap til kunsthistorien kan se at det er flere forskjeller på bildene. Detaljene er flere på Nasjonalgalleriets versjon, i motsetning til Munchmuseets som er malt med olje på lerret.

Så langt vil ingen i VG kommentere feilen, som de nå er gjort oppmerksomme på.

- Dette må jeg dobbeltsjekke, jeg vet ikke hva som har skjedd, sider desksjef Terje Helsingeng som lover å ta feilen opp med sjefredaktør Bernt Olufsen i dagens evalueringsmøte av førstesida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer