VG Nett politianmeldt etter å ha navngitt kokaintiltalt

Familien reagerte.

HAR VALGT Å LA SEG IDENTIFISERE: I BOLIVIANSK FENGSEL: Stina Brendemo Hagen (18) t.h. og Madelaine Rodriguez (21) risikerer 25 år i fengsel i Bolivia. De har sittet i kvinnefengselet i Cochabamba siden mai 2008. Foto: Gunnar Hultgreen
HAR VALGT Å LA SEG IDENTIFISERE: I BOLIVIANSK FENGSEL: Stina Brendemo Hagen (18) t.h. og Madelaine Rodriguez (21) risikerer 25 år i fengsel i Bolivia. De har sittet i kvinnefengselet i Cochabamba siden mai 2008. Foto: Gunnar HultgreenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

VG Nett er politianmeldt for å ha brukt navnet på den 19 år gamle norske kvinnen som sitter fengslet i Bolivia, tiltalt for narkotikasmugling.

19-åringen ble pågrepet i Bolivia sammen med to andre norske kvinner for vel ett år siden. Alle tre sitter fortsatt fengslet i landet.

VG Nett brukte tirsdag denne uka navnet til den unge kvinnen, noe som fikk familien til å reagere. Via sin advokat krevde kvinnen og hennes familie at navnet mÃ¥tte fjernes, noe Oslo byfogdembete godtok, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

VG Nett har imidlertid ikke rettet seg etter kravet om å fjerne navnet. Ansvarlig redaktør Espen Egil Hansen reagerer sterkt på at han ikke fikk komme til orde da saken ble behandlet.

- Det er en hårreisende kjennelse og et inngrep i min redaktørgjerning, og en trussel mot min rettssikkerhet siden jeg ikke fikk komme til orde. Det mener jeg er helt uhørt i denne typen sak, sier Hansen.

Familiens advokat Carl Bore har nå anmeldt Hansen, i tillegg til journalisten som identifiserte 19-åringen.

- Min klient er en veldig ung person, tidligere ustraffet og etterforskningen underbygger hennes uskyld. Jeg har full forståelse for at VG dekker straffesaken, men navn og bilde på min klient har overhodet ingen saklig informasjonsverdi. VG er i ferd med å ødelegge et ungt liv kun for å tjene seg noen ekstra annonsekroner. Det er rett og slett moralsk forkastelig, sier Bore.

De to andre kvinnene som sitter fengslet i Bolivia har selv valgt å la seg identifisere.(NTB)