VG øker prisen

VG øker prisen på hverdager til 10 kroner. - Det er ingen automatikk i at vi vil følge etter, sier ansvarlig redaktør John Olav Egeland i Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i VG besluttet i går å øke utsalgsprisen på avisen fra 9 til 10 kroner på ukedagene. Prisøkningen vil skje med virkning fra 1. november 2002, skriver Schibsted i en pressemelding. Utsalgsprisen på VG for ukedagene mandag - fredag ble sist endret i 1999.

Dagbladets ansvarlige redaktør John Olav Egeland sier prisøkningen kom helt overraskende. Han regner med at en eventuell prisøkning i Dagbladet vil bli behandlet på et styremøte før 1. november.

- Men nå er det jo forskjellig pris på VG og Dagbladet på lørdager, og det har tidligere vært det på søndager. Det er ingen automatikk lenger i at vi følger etter, sier han til Dagbladet.no.

Egeland mener en prisøkning på en krone i ukedagene vil bedre driftsresultatet til Dagbladet med rundt 40 millioner kroner hvis opplaget holder seg.

- Erfaringen er at markedet er lite påvirket av prisøkninger. Aviser er fortsatt billig. Men hva er neste steg derfra? Det ligger et større psykologisk sprang fra ti til elleve kroner. Det et sentralt spørsmål for oss, sier Egeland.

1999: Forrige prisøkning for VG kom i 1999, samme år som denne forsida er hentet fra.<br>Foto: SCANPIX