AVGJØRES NESTE UKE: Mandag vil politiet ta stilling til om de skal etterforske varslene mot Kristian Tonning Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
AVGJØRES NESTE UKE: Mandag vil politiet ta stilling til om de skal etterforske varslene mot Kristian Tonning Riise. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

VG: Politiet tar stilling til Tonning Riise-saken mandag

Politiet vil neste uke avgjøre om de skal etterforske varslene mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

– Vi siktet mot å få en avgjørelse i løpet av uken, men det blir på mandag, sier politiinspektøren i politidistriktet som jobber med saken til VG.

Påtalemyndigheten gikk i forrige uke inn for at politiet skal avgjøre om varslingene mot Tonning Riise innebærer straffbare forhold.

Før helgen var status i Høyre at partiet har mottatt 21 varsler fordelt på 12 personer. Ti av varslene gjelder den tidligere lederen i partiets ungdomsorganisasjon Unge Høyre. Mandag skrev avisen at partiet har fått ytterligere fire varsler om seksuell trakassering. Dermed er det til sammen kommet inn 25 varsler.

– Det er stor variasjon i varslene. Alle disse handler om seksuell trakassering. Vi går ikke nærmere inn på å beskrive varslene, skriver Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset i en epost.

Kristian Tonning Riise, som representerer Hedmark Høyre på Stortinget, trakk seg som Unge Høyre-leder 10. januar.

(NTB)