VG-redaktør Oskar Hasselknippe er død

Tidligere VG-redaktør Oskar Hasselknippe er død, 90 år gammel. Med ham er en av de mest ruvende skikkelser i norsk presse gått bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I pressekretser gikk han under kallenavnet «Knippe», og er ikke minst kjent for å ha vært med på å gjøre VG til Norges største avis.

- Han gjorde en usedvanlig innsats for freden under krigen, som en av lederne i Hjemmefronten. Etter den tid gjorde han en nærmest legendarisk innsats som sjefredaktør i VG i mer enn 25 år, sier dagens sjefredaktør i VG, Bernt Olufsen, til NTB.

VG kom med freden

Avisen ble startet umiddelbart etter frigjøringen i 1945. Til den første utgaven av avisen skrev Milorg-mannen nyheter til førstesiden, og allerede dagen etter kunne han komme med avisens aller første nyhetsscoop. Det var det dramatiske St. Hans-døgnet 1945 og Hasselknippe var fremdeles mobilisert i Milorg. Scoopet handlet om 700 soldater som samme med britiske soldater jaktet på krigsforbrytere på Hvalsmoen ved Hønefoss, hvor nesten 20.000 tyskere var samlet. Hasselknippe var med og ledet den vellykkede jakten. Det resulterte i førstesidehistorien dagen etter med tittelen «Grini-kommandanten og en rekke underordnede bødler knepet».

«Knippe» fulgte VGs vei mot suksess. Først som vanlig journalist, og senere som ansvarlig redaktør i 1953 - da opplaget var 26.000 eksemplarer. Da Hasselknippe gikk av som redaktør i 1978 var opplaget steget til 155.000 eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer