Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG-redaktør ut mot journalist: - Det er ikke holdbart

Lars Joakim Skarvøy står ved omstridt sitat i Giske-video-saken. - Vi tror på Sofie, svarer sjefen hans Tora Bakke Håndlykken.

REAGERER: Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerer på at journalist Lars Joakim Skarvøy står fast på at han ikke feilsiterte Sofie (27). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER: Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerer på at journalist Lars Joakim Skarvøy står fast på at han ikke feilsiterte Sofie (27). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke-Håndlykken reagerer på at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy i går fastholdt at han hadde fått det omstridte sitatet «det ble litt mye» fra Sofie (27) i dansevideoen med Trond Giske.

- Tror på Sofie

- Vi tror på Sofie. Hun er konsistent og troverdig i alt hun beskriver. Det er utøvd et utilbørlig press, stilt ledende spørsmål, og sitatet er åpenbart ikke dekkende for hva hun mener, sier Tora Bakke-Håndlykken til Dagens Næringsliv torsdag.

Skarvøy stilte i går opp på NRK og hos Medier24 og sto på sitt.

BURDE BEKLAGET TIDLIGERE: Gard Steiro, redaktør i VG, mener en serie omstendigheter har gått galt før og etter publisering av Giske-saken. Og mener de burde beklaget tidligere. Reporter: Angelica Hagen og Johannes Fjeld. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

- Journalisten Skarvøy fastholder fortsatt sitatet. Det er ikke holdbart, det er erkjent og avklart at sitatet er presset frem og avviker fra det Sofie egentlig forteller. Vi kan ikke se at det er noen endring i det Sofie har fremholdt, sier hun.

- Sitater fremkalt under slike omstendigheter hører ikke hjemme i en VG-artikkel. I løpet av flere samtaler med Sofie har journalisten Skarvøy tatt ord og vendinger ut av kontekst, men dette dekker ikke det hun har opplevd og forsøkte å beskrive, sier nyhetsredaktøren til avisa.

Står på sitt

Dagbladet har flere ganger i løpet av torsdag forsøkt å nå Skarvøy, uten hell. Dagbladet har også sendt en rekke spørsmål til VG, men foreløpig ikke fått svar på dem. VGs klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud har heller ikke besvart Dagbladets henvendelse torsdag.

IKKE IVARETATT: Tora Bakke Håndlykken, nyhetsredaktør i VG, sier de beklager måten kvinnen i Giske-videoen er håndtert som kilde. Reporter: Angelica Hagen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Overfor NRK sto Skarvøy onsdag kveld fast ved at han ikke feilsiterte kvinnen, selv om Sofie selv hevder det.

- Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg de samtalene vi hadde sammen, sa Skarvøy til det i går.

- Jeg har ikke fabrikkert et sitat. Det ble til i samtaler og diskusjoner med Sofie og er basert på hennes opplevelser av Trond Giske på Bar Vulkan, sa han til bransjenettstedet Medier24.

Skarvøy har nå seks måneders betalt permisjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!