VG-redaktør ut mot journalist: - Det er ikke holdbart

Lars Joakim Skarvøy står ved omstridt sitat i Giske-video-saken. - Vi tror på Sofie, svarer sjefen hans Tora Bakke Håndlykken.

REAGERER: Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerer på at journalist Lars Joakim Skarvøy står fast på at han ikke feilsiterte Sofie (27). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER: Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerer på at journalist Lars Joakim Skarvøy står fast på at han ikke feilsiterte Sofie (27). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke-Håndlykken reagerer på at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy i går fastholdt at han hadde fått det omstridte sitatet «det ble litt mye» fra Sofie (27) i dansevideoen med Trond Giske.

- Tror på Sofie

- Vi tror på Sofie. Hun er konsistent og troverdig i alt hun beskriver. Det er utøvd et utilbørlig press, stilt ledende spørsmål, og sitatet er åpenbart ikke dekkende for hva hun mener, sier Tora Bakke-Håndlykken til Dagens Næringsliv torsdag.

Skarvøy stilte i går opp på NRK og hos Medier24 og sto på sitt.

- Journalisten Skarvøy fastholder fortsatt sitatet. Det er ikke holdbart, det er erkjent og avklart at sitatet er presset frem og avviker fra det Sofie egentlig forteller. Vi kan ikke se at det er noen endring i det Sofie har fremholdt, sier hun.

- Sitater fremkalt under slike omstendigheter hører ikke hjemme i en VG-artikkel. I løpet av flere samtaler med Sofie har journalisten Skarvøy tatt ord og vendinger ut av kontekst, men dette dekker ikke det hun har opplevd og forsøkte å beskrive, sier nyhetsredaktøren til avisa.

Står på sitt

Dagbladet har flere ganger i løpet av torsdag forsøkt å nå Skarvøy, uten hell. Dagbladet har også sendt en rekke spørsmål til VG, men foreløpig ikke fått svar på dem. VGs klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud har heller ikke besvart Dagbladets henvendelse torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer