VG: Regjeringsforhandlingene starter 2. januar

Forhandlingene om regjeringssamarbeid starter 2. januar, og fredag 19. januar er en sannsynlig dato for at den nye regjeringen er klar, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisen har sentrale kilder som hevder at det ligger an til at forhandlingene starter 2. januar og at målet er å være ferdig i uke 3. Men kildene til VG tar store forbehold om at tidsplanen holder, og at partiene klarer å finne og klarere statsråder og statssekretærer innen denne datoen.

Det har allerede vært spekulasjoner om hvor mange og hvilke departementer Venstre kan komme til å få. Venstre-kilder sier til VG at det kan bli endringer i departementsstrukturen. Partiet håper på fire statsråder, én mer enn sist gang partiet satt i regjering fra 2001 til 2005.

Venstres beslutning om å forhandle om regjeringssamarbeid ble tatt av et flertall i landsstyret i helgen, men en tredel, blant annet tidligere leder Odd Einar Dørum og nestleder Terje Breivik, stemte mot.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer