PÅGREPET: Avdelingsleder i VG, Kjersti Sortland, ble pågrepet sammen med VG-fotografen Thomas Nilsson mens de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg på. Foto: Birgit Dannenberg, Journalisten
PÅGREPET: Avdelingsleder i VG, Kjersti Sortland, ble pågrepet sammen med VG-fotografen Thomas Nilsson mens de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg på. Foto: Birgit Dannenberg, JournalistenVis mer

VG-sjef arrestert i USA

Nyhetssjef og fotograf pågrepet da de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To VG-ansatte ble onsdag pågrepet mens de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg på. Dattera til Bill og Hillary Clinton skal gifte seg med finansmannen Marc Mezvinsky lørdag 31. juli.

Kjersti Sortland (41), som leder VGs nyhetsavdeling, er sammen med VG-fotografen Thomas Nilsson (43) siktet for ulovlig inntreden på privat eiendom, bekrefter Michael A. Kopy ved New York-politiet overfor nyhetsbyrået AP.

- Overreaksjon VGs nyhetsredaktør Helje Solberg mener politiet i New York har overreagert.

- Vi ante ikke at det var forbudt å ta bilder av inngangen til huset Clinton-bryllupet skal være.

- Det var en overreaksjon fra politiets side. Vi var ikke på eiendommen og jeg kan vanskelig se at det skal være noe galt i å ta et bilde av en port. Det er en god illustrasjon på det strenge vaktholdet rundt eiendommen, sier Solberg til Dagbladet.

- Må møte i retten Til tross for det vil VG betale bota - for å få saken ut av verden, forteller Helje Solberg.

- Det som skjedde var at VGs fotograf tok bilde av politiet som holdt vakt foran en smijernsport, mens journalisten gikk bort for å presentere seg. De fikk beskjed om at de ville få en bot og at de måtte møte opp i retten i august for å betale den.

- Teamet vårt ble også fortalt at de ikke var de første som var bøtelagt foran porten den dagen, sier Solberg.

Hun forteller at det hele var over på under en halvtime.

- Vi opplever det hele som udramatisk, og det er å anse som en mindre forseelse enn en fartsbot.

Strengt vakthold I New York kan man bli dømt til 15 dagers fengsel eller en bot på 250 dollar for å trenge seg ulovlig inn på en annens eiendom. Journalistene må møte i retten i Rhineback 12. august.

- Bryllupet er av offentlig interesse, mener Solberg.

New York-politiet jobber tett med Secret Service i forkant for bryllupet. Det har vært stor interesse for eiendommen den siste tida.

- Alle som tar seg inn på eiendommen vil bli pågrepet, sier Kopy.

Ikke lenge siden sist Det er ikke mange månedene siden tre andre VG-journalister ble anholdt. Torsdag 14. januar, dagen da artistene skulle avholde sceneøvelser i anledning en delfinale av årets Melodi Grand Prix, forsøkte tre VG-reportere å lure seg inn på Ørlandet hovedflystasjon. Målet var ifølge fagbladet Journalisten å bli den første redaksjonen som viste artistene i delfinalen i MGP.

- De tre påsto at de hadde avtale med NRK og med meg. Det stemte jo ikke, for ingen hadde kontaktet oss. Da vi kom tilbake til stasjonen ble de holdt i hånden av en vakt, sier informasjonsoffiser Morten Rosenlund i Forsvaret til Journalisten.

Rosenlund opplyser om at det var en glipp at de i det hele tatt slapp inn i leiren. Rosenlund beskrev hendelsen som beklagelig og var skuffet over måten VG opptrådte på.

De tre VG-medarbeiderne ble fraktet til hotellet og forklart at de hadde brutt loven.

Forsvaret valgte likevel å ikke forfølge saken.

TOK BILDER AV CHELSEA-BRYLLUP: Kjersti Sortland, som leder VGs nyhetsavdeling til vanlig, ble sammen med VG-fotografen Thomas Nilsson pågrepet mens de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg. Foto: AP Photo/Haraz N. Ghanbari/Scanpix
TOK BILDER AV CHELSEA-BRYLLUP: Kjersti Sortland, som leder VGs nyhetsavdeling til vanlig, ble sammen med VG-fotografen Thomas Nilsson pågrepet mens de tok bilder av eiendommen Chelsea Clinton skal gifte seg. Foto: AP Photo/Haraz N. Ghanbari/Scanpix Vis mer