Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG: Telenor intervjuet ikke kvinnelige lederkandidater

Ingen av kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen skal ha blitt kontaktet under ansettelsesprosessen.

NY KONSERNSJEF: F.h. tidligere styreleder Svein Aaser, ny konsernsjef Sigve Brekke,  avgått konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og direktør for Telenor Norge, Berit Svendsen, under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i Telenor i mai. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY KONSERNSJEF: F.h. tidligere styreleder Svein Aaser, ny konsernsjef Sigve Brekke, avgått konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og direktør for Telenor Norge, Berit Svendsen, under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i Telenor i mai. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra ledelsen i Telenor skal ha blitt kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef, ifølge VG.

Sigve Brekke ble ansatt som ny sjef i Telenor i mai, og selskapet har fått kritikk for at valget ikke falt på en kvinne.

- Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland, sa daværende styreleder Svein Aaser til NRK etter utnevnelsen.

Men ifølge VG ble ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen kontaktet under ansettelsesprosessen.

En av forhåndsfavorittene til jobben, Berit Svendsen, skal ha blitt innkalt til en samtale med hodejegerfirmaet Egon Zehnder, men oppfattet ikke møtet som et intervju.

- Hvis det stemmer at ingen kvinner har vært med i hele prosessen, så er det ikke i tråd med den informasjonen jeg har fått underveis fra Telenors styre, sier næringsminister Monica Mæland til VG.

Aaser har ikke besvart VGs henvendelser om saken. Svendsen ønsker ikke å kommentere saken. Det nåværende styret i Telenor skriver at «Styret i Telenor gjennomførte en grundig prosess før ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef. I denne prosessen vurderte styret en rekke sterke kandidater av begge kjønn.

(NTB)».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media