VG utvider sluttpakkefristen

Mediehuset VG kom ikke i mål med sluttpakker innen fristen, og gir derfor ansatte mer tid på å vurdere tilbudet.

UTVIDER FRISTEN: Torry Pedersen, administrerende direktør i VG, utvider fristen for å søke om sluttepakke. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto
UTVIDER FRISTEN: Torry Pedersen, administrerende direktør i VG, utvider fristen for å søke om sluttepakke. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Når situasjonen er den som den er, er det tross alt bra å se at ledelsen utvider fristen, slik at de som kan ha vært i tvil kan få tid til å tenke seg om en gang. Det er frivillighet i en slik situasjon som er det beste for alle parter, skriver klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, til Dagbladet.

VG skal kvitte seg med 40 årsverk og hadde opprinnelig satt frist for å søke om sluttpakke til fredag forrige uke.

- Vi har i denne omgang ikke nådd målet på 40 sluttpakkesøknader. Målet er fortsatt å komme i mål basert på frivillighet, sier VG-sjef Torry Pedersen til Nettavisen.

Kuttplanen innebærer blant annet nedleggelse av lokalkontorer.

En av dem som på sin side har takket ja til sluttpakke i VG, er Thor Harald Henriksen fra Fauske, som går tilbake til Nordlys etter åtte år i avisen. Han er en av tre VG-ansatte på lokalkontoret i Tromsø. Henriksen blir nå kveldsredaktør i Nordlys, skriver Medier 24.

Også andre aviser kutter bemanningen. I oktober i fjor ble det kjent at hver femte medarbeider i Bergens Tidende må gå. Men heller ikke her er det sikkert at ledelsen kommer unna oppsigelser ettersom bare 15 personer hadde søkt om sluttpakke forrige uke. Ledelsens mål er å kutte 30 årsverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer