Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG utvider sluttpakkefristen

Mediehuset VG kom ikke i mål med sluttpakker innen fristen, og gir derfor ansatte mer tid på å vurdere tilbudet.

UTVIDER FRISTEN: Torry Pedersen, administrerende direktør i VG, utvider fristen for å søke om sluttepakke. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto
UTVIDER FRISTEN: Torry Pedersen, administrerende direktør i VG, utvider fristen for å søke om sluttepakke. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når situasjonen er den som den er, er det tross alt bra å se at ledelsen utvider fristen, slik at de som kan ha vært i tvil kan få tid til å tenke seg om en gang. Det er frivillighet i en slik situasjon som er det beste for alle parter, skriver klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud, til Dagbladet.

VG skal kvitte seg med 40 årsverk og hadde opprinnelig satt frist for å søke om sluttpakke til fredag forrige uke.

- Vi har i denne omgang ikke nådd målet på 40 sluttpakkesøknader. Målet er fortsatt å komme i mål basert på frivillighet, sier VG-sjef Torry Pedersen til Nettavisen.

Kuttplanen innebærer blant annet nedleggelse av lokalkontorer.

En av dem som på sin side har takket ja til sluttpakke i VG, er Thor Harald Henriksen fra Fauske, som går tilbake til Nordlys etter åtte år i avisen. Han er en av tre VG-ansatte på lokalkontoret i Tromsø. Henriksen blir nå kveldsredaktør i Nordlys, skriver Medier 24.

Også andre aviser kutter bemanningen. I oktober i fjor ble det kjent at hver femte medarbeider i Bergens Tidende må gå. Men heller ikke her er det sikkert at ledelsen kommer unna oppsigelser ettersom bare 15 personer hadde søkt om sluttpakke forrige uke. Ledelsens mål er å kutte 30 årsverk.

I november i fjor ble det kjent at Aller Media skal slanke bort 65 årsverk, 39 av dem skal tas i Dagbladet.

Også Budstikka i Asker og Bærum skal kutte 15 årsverk, det tredje kuttet i avisen siden 2012.

NRKs nyhetsdivisjon skal fjerne opp mot 22 stillinger i perioden januar-mars.

(NTB / Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media