Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

VG vraker SOL

VG-nett går over fra Scandinavia Online (SOL) til konkurrenten EUnet. For et halvt år siden ville det nærmest vært utenkelig at en Schibsted-avis forlot nett- flaggskipet som Schibsted og Telenor eier i fellesskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skilsmissen skjer samtidig som bladet Kapital Data hardnakket påstår at SOL vil tape nærmere 70 millioner kroner i år. Kjempesatsningen, som fra første stund ble plaget av høye rop om nett-monopol, har uansett ikke blitt noen økonomisk melkeku så langt. Flere nøkkelpersoner har sluttet, og kundene til nye tjenester som for eksempel det interaktive «Patagonia», har uteblitt.

Konkurranse

Da Schibstednett (tidligere OsloNett) og Telenor Online slo seg sammen, fikk de 80 prosent av det norske nettmarkedet. Konkurransetilsynet fikk saken, og ser ut til å lande på at SOL må si fra seg en del av virksomheten for å gjenopprette reell konkurranse i nettmarkedet.

Ikke avgjørende

- At VG forlater SOL-skuta har ingen betydning for bedriftens framtid eller økonomi, sier direktør Mona Nordhagen til Dagbladet. Hun har ansvaret for bidriftssalget i SOL, og understreker at foholdet mellom VG og SOL fortsatt er godt.

- EUnet hade en mer konkurransedyktig prisstruktur enn vår. Nå skal vi se om vi kan forbedre våre egne tilbud, sier hun.

Hele Norges coronakart