Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hagen-saken

VG:Anne-Elisabeths blod funnet i huset

Politiet bekrefter nye detaljer.

HOLDER SEG TIL HYPOTESEN SIN: Politiet tror at forsvunnede Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept. Video: Dagbladet Vis mer

VG melder at kriminalteknikere fant små mengder blod under åstedsundersøkelsene i Hagen-boligen.

KOMMENTERER FUNN: Politiinspektør Tommy Brøske. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KOMMENTERER FUNN: Politiinspektør Tommy Brøske. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Blodet stammer fra Anne-Elisabeth Hagen. Det bekrefter politiet overfor avisa.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt forklarer at de velger å kommentere funnet nå, for å unngå ytterligere spekulasjoner.

- Funnet er ikke nødvendigvis spesielt oppsiktsvekkende, siden hun bodde der. Men det er en naturlig del av vår jobb å finne ut av hvilken betydning sporet har for saken vi etterforsker, sier til VG.

Dagbladet har vært i kontakt med Hagen-familiens bistandsadvokat, Svein Holden. Han opplyser at familien ikke ønsker å kommentere saken.

VANSKELIG: Hagen-familiens advokat, Svein Holden, møtte pressen etter at politiet sa at Anne-Elisabeth Hagen trolig er drept. - En vanskelig beskjed å få, sier advokaten. Video: Elias Kr- Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Ett år har gått

Torsdag 31. oktober er det ett år siden Hagen forsvant fra boligen i Lørenskog, som hun delte med ektemannen - forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen.

Forsvinningen ble først kjent for offentligheten 9. januar, da politiet gikk ut og bekreftet at Hagen hadde forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar ti uker tidligere. Det skriver NTB.

Ingen er siktet i saken, og det har ennå ikke kommet et livstegn fra den savnede 69-åringen.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiets hovedteori er at Hagen ble drept, og at gjerningspersonene fingerte en kidnapping for å dekke over drapet.

Tre sentrale spor

Forrige uke omtalte Dagbladet tre tekniske spor knyttet til åstedet, som er svært viktige i politiets pågående etterforskning:

  • Strips
  • Brevpapir med tilhørende konvolutt
  • Skoavtrykk etter skotypen Sprox i størrelse 44-46
LØRENSKOG-FORSVINNINGEN: Politet ber om tips etter funn av skoavtrykk ved boligen der Anne Elisabeth Hagen forsvant. Video: Christian Wehus / Dagbladet Vis mer

Politiets undersøkelser avslører at alle gjenstandene kan ha blitt kjøpt i relativ nærhet til Hagen-familiens bolig i Sloraveien.

Konvolutten som inneholdt et trusselbrev funnet hjemme hos Hagen er solgt hos Clas Ohlson, opplyste politiet, mens konvolutten er produsert i Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media