TØMTE KONTOEN: En tillitsvalgt i Støttegruppen etter 22. juli har tilstått å ha overført penger fra et av lokallagenes konto til seg selv. Bildet viser blomsterhavet utenfor Oslo domkirke som ble et minnesmerke etter terroraksjonene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli i 2011.
Foto: Erlend Aas / Scanpix.
TØMTE KONTOEN: En tillitsvalgt i Støttegruppen etter 22. juli har tilstått å ha overført penger fra et av lokallagenes konto til seg selv. Bildet viser blomsterhavet utenfor Oslo domkirke som ble et minnesmerke etter terroraksjonene mot Regjeringskvartalet og Utøya 22. juli i 2011. Foto: Erlend Aas / Scanpix.Vis mer

VG: Tillitsvalgt stjal penger som skulle gå til 22. juli-ofre

En tillitsvalgt i Støttegruppen etter 22. juli har tilstått å ha overført penger fra et av lokallagenes konto til seg selv, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge opplysninger VG har fått, dreier det seg om rundt 400.000 kroner som var gitt i støtte fra Helsedirektoratet.

Styret i det aktuelle lokallaget gikk til banken i forrige måned for å be om innsyn i kontoen, etter gjentatte purringer fra den nasjonale støttegruppen. På bankkontoen var det bare 39 kroner og 17 øre, samt kontoutskrifter som viste en rekke overføringer til en av de tillitsvalgte.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse på underslag. Personen som anmeldelsen retter seg mot, har erkjent straffskyld overfor politiet, sier lederen for økonomiavsnittet i det aktuelle politidistriktet til avisen.

Støttegruppen etter 22. juli ble tildelt 3,7 millioner kroner fra Helsedirektoratet i 2012. Pengene skulle gå til de rammede etter terrorangrepet og ble fordelt på de 17 lokallagene.

– Det er en avgjørelse som ble tatt med tungt hjerte etter en omfattende gjennomgang av sakens forhold, der vår konklusjon var at vi ikke hadde noe annet valg enn å involvere politiet. Utover det så ønsker ikke Støttegruppen etter 22. juli å kommentere i detalj en sak som er under etterforskning, opplyser leder Lisbeth Kristine Røyneland til VG.

(NTB)