Vi – det brutale flertallet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringspartienes regnskap over hva de har fått gjort i løpet av den siste fireårsperioden er et imponerende dokument. Ikke minst dets tykkelse. Rapporten er på 419 trykte sider. Men også innholdet. På område etter område redegjør regjeringen for hva den har gjennomført. Det måles mot Soria Moria-erklæringen som var regjeringens måldokument da den startet sitt arbeid. Og selv om det er vanskelig å si eksakt hvor mye man har oppnådd, ville en lærer gi en fem-er i karakter for måloppnåelse.

Men hva hjelper det når hele opposisjonen og halve folket gir selve erklæringen en lavere karakter? Selv om eventyret heter Soria Moria, er både erklæringen og regnskapet nøkterne tekster. Det var ikke himmelstormere som inviterte pressen til jordbær i går på åstedet hvor erklæringen ble til for fire år siden. Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete er alle pragmatikere og forhandlere som behersker det muliges kunst. De får ingen fem-er eller seks-er blant velgere som ønsker seg visjoner og en høyere himmel over det hele. De får kanskje ikke engang flertall blant velgerne. Selv om de rødgrønne har levert prydelig og jevnt og slik sett bidratt til forbedringer som betyr noe for mange mennesker, er utfallet av valget høyst usikkert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer