Skattlegging av tips

- Vi ansatte må ta regningen

Bartenderne mener de vil miste opp mot 70 prosent av tipsen de vanligvis mottar.

TAPER: Ansatte i utelivsbransjen frykter at de vil tape mye penger når tipsen skattlegges, fra venstre Asle Hellman (41), bartender fra Søgne, Michelle S. Nilsson, hovmester fra Umeå, Micke Andersson (48), bartender fra Norrköping og Sander Johannessen (31), bartender fra Flekkefjord. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
TAPER: Ansatte i utelivsbransjen frykter at de vil tape mye penger når tipsen skattlegges, fra venstre Asle Hellman (41), bartender fra Søgne, Michelle S. Nilsson, hovmester fra Umeå, Micke Andersson (48), bartender fra Norrköping og Sander Johannessen (31), bartender fra Flekkefjord. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forslaget om å skjerpe innkreving av skatt på tips ble nylig drøftet i NHOs bransjeforum, og var dårlig nytt for ansatte i utelivsbransjen, opplyser Sander Johannessen, bartender i Underbar på Aker Brygge.

- Vi fikk da bekreftet at arbeidsgiver ikke kommer til å ta regningen ved det nye forslaget. De kommer til å plukke arbeidsgiveravgift, feriepenger og pensjon direkte av tipsen. I tillegg har de i sitt regnestykke lagt inn fem prosent til administrasjon. Resultatet blir da at arbeidstakerne totalt sitter igjen med omtrent 30 prosent av tipsen vi mottar. Alt dette med hjemmel i lov, sier Sander Johannessen.

10.200 på Facebook

Bartenderen er oppgitt over situasjonen. Det samme er mange av kollegene i utelivsbransjen. Sammen opprettet de ei Facebook-gruppe i protest mot endringen, som nå har 10.200 medlemmer.

- Det er hevet over tvil at det er de ansatte som sitter igjen med regningen av dette forslaget. Og da er jo ironien at Fellesforbundet og størstedelen av Arbeiderpartiet støtter et forslag hvor arbeidstakere vil gå betraktelig ned i lønn, sier Johannessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer