- Vi åpner før klokka 20

Neppe feriekaos sørover på E18. Siste finpuss i Hanekleivtunnelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Vegvesenet skal greie å gjenåpne Hanekleiv-tunnelen på E18 i Vestfold tidligere enn det annonserte tidspunktet klokka 20.00 i kveld.

Dermed fanger hovedveien opp store deler av ferietrafikken i tillegg til de vanlige avlastningsveiene, og det er ikke noe som tyder på at det blir noe ekstra «fredag-ut-av-Oslo»-kaos i ettermiddag.

Mannskapene fra entreprenøren Veidekke og Statens vegvesen jobber i formiddag på spreng for å  gjøre nordgående løp i Hanekleiv- og Løken-tunnelen klare til den store ferietrafikken i ettermiddag.

Ikke «spreng» i bokstavelig forstand – grovjobben er gjort, nå er det innspurt med merking og opprydding.

Vi skal ha et statusmøte med entreprenøren klokka 12. Etter det møtet håper vi å komme med et eksakt klokkeslett, sier senoringeniør Reidar Jørgensen i Statens vegvesen Vestfold til Dagbladet.no.

Av alle tenkelige årsaker til «flaskehalser» i innspurten, var det mangel på propan som har vært problemet i natt og tidligere morgentimer. Veibanen må være tørr før maling og merking, og det voldsomme regnværet førte seint i går kveld til at lageret av propan til varmepistolene gikk tomt.

Måtte til Gøteborg

Av en eller annen grunn måtte leverandøren helt til Gøteborg for å hente mer propan. Nå er alt i rute igjen. Merkingen og skiltingen må være ett hundre prosent i orden før den tette trafikken kan ledes tilbake, påpeker Jørgensen.

SNART ÅPEN IGJEN:  Vegvesenet og Veidekke skal åpne Hanekleiv-tunnelen i ettermiddag før den fastsatte tidsfristen 20.00. Arkivfoto: Scanpix.
SNART ÅPEN IGJEN: Vegvesenet og Veidekke skal åpne Hanekleiv-tunnelen i ettermiddag før den fastsatte tidsfristen 20.00. Arkivfoto: Scanpix. Vis mer

Den drøyt fem år gamle tunnelen på en av landets desidert mest trafikkerte veistrekninger, har nå vært stengt et halvt år.

Første juledag i fjor raste en steinblokk ned fra tunneltaket, og omfattende sikringsarbeider har pågått i vår og sommer.

Den første fredagen i juli er en av årets største trafikkdager sørover på E18 med starten på fellesferien.

Stortrafikk i går

Vi ser at trafikken ved sommerferiestart har spredt seg utover flere dager de siste årene. I går passerte 34000 biler på omkjøringsveiene rundt Sande uten at det skapte problemer, sier senioringeniør Reidar Jørgensen.

I nabotunnelene Hanekleiv og Løken er det foreløpig bare nordgående løp som blir åpnet i ettermiddag. De andre tunnelene på E18 i Vestfold åpner for fullt med to kjørebaner i hver retning.

Det blir to kjørebaner i hver retning den korte strekningen mellom Hanekleiv og Løken.

Innen høsten skal begge løpene i Hanekleiv- og Løkern-tunnelene være åpne igjen. 

Ingen dødsulykker

Rådgiver Ivar Jon Tunheim i Statens vegvesen region sør er svært glad for at det ikke har vært dødsulykker mens den store trafikken har vært ledet over på småveier.

- Politiet og mange andre aktører skal ha sin del av æren for at det har gått så bra. Nå skal heldigvis naboene langs omkjøringsveiene få tilbake sin gamle ro og trygghet, sier Tunheim til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer