Mann siktet for bestillingsdrap:

- Vi avverget to nye drap ved å pågripe ham nå

Mann i 60-åra varetektsfengslet i fire uker.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Sturla Henriksbø med pressen etter fengslingsmøtet.
Foto: NTB scanpix
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Sturla Henriksbø med pressen etter fengslingsmøtet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var 31. mai i fjor at en norsk statsborger med pakistansk opprinnelse skal ha fått utført bestillingsdrapet på sin egen kone i Pakistan. Bak lukkede dører ble det i rettssal 128 i Oslo tingrett i går besluttet å varetektsfengsle mannen i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er siktet for medvirkning til drap.

Påtaleansvarlig for saken, politiadvokat Sturla Henriksbø, opplyser at de tirsdag denne uka gikk til aksjon og pågrep den siktede i 60-åra i hans hjem. Flere familiemedlemmer skal da ha vært til stede i boligen, sammen med siktede.

Det pågår nå en omfattende etterforskning av saken, men mannen har vært i politiets søkelys i en lengre periode. I tillegg til bestillingsdrapet på sin egen kone, er han siktet for medvirkning til to andre drapsforsøk, også de på egne familiemedlemmer i Pakistan.

- Vi grep inn for å være sikre på at disse to drapene ikke ble gjennomført, og mener på den måten at vi har avverget at to nye liv gikk tapt. Vi hadde også kommet dit i etterforskningen at vi hadde et godt bevisgrunnlag. Men det var også flere momenter som gjorde at vi valgte å slå til nå, sier Henriksbø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer