- Vi bærer over med ham i tre uker

Michael Tetzschner mener ordførerens skattefusk har så «begrenset omfang» at han ikke trenger å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lederen i Oslo Høyre legger ikke skjul på at Ditlev-Simonsen er en belastning for partiet, men etter et møte i arbeidsutvalget i dag holder Tetzschner fast ved at Høyre lokalt ikke vil tvinge Oslo-ordføreren til å trekke seg.

- Vi gikk gjennom pressebildet slik det ser ut etter redegjørelsen han ga for forretningsutvalget. Fra vår side er det ikke behov for å bidra til et press i retning av at ordføreren går av. Han er den som selv trekker konklusjonen han mener er riktig, sier Tetzschner til Dagbladet.no.

Ikke stort nok lovbrudd

Oslo Høyre-lederen innrømmer overfor Dagbladet.no at partiet måtte ha reagert kraftigere om skatteunndragelsen hadde dreid seg om et betydelig større beløp enn det som har blitt kjent, eller om forholdet ikke var foreldet.

Og: Hadde Ditlev-Simonsen vært på valg, ville han måttet gå.

- Store lovbrudd ville gitt en sterk reaksjon, men med et begrenset omfang som dette har vi noe større toleranse for å bære over med at han fungerer som ordfører i to bystyremøter til, sier Tetzschner.

I tillegg til at Oslo Høyre mener det ikke foreligger «formelle grunner» til at ordføreren skal gå, mener Ditlev Simonsens nærmeste partikolleger at en slik løsning er upraktisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer