- Vi banker ikke folk i denne ambassaden

Men ambassadør Shahbaz kan forstå sin forbannede førstesekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Han brukte skjellsord og hadde en svært alvorlig ordbruk, sier ambassadør Shahbaz om bråket i den pakistanske ambassaden fredag.

Han ønsker ikke å gjengi ordbruken, men etter det Dagbladet.no erfarer, skal styremedlem Amjad Munir i World Islamic Mission ha kalt den pakistanske førstesekretæren Sahebzada Khan «lavkaste».

- Det var veldig fornærmende og upassende språk, er alt førstesekretæren vil si om saken.

I dag kommer president Pervez Musharraf til Norge på statsbesøk. Det var i den forbindelse at Amir Munir og tre andre fra World Islamic Mission gikk til ambassaden på fredag. Det store trossamfunnet ønsket å få vite hvorfor de bare fikk fire billetter til presidentens tale.

Besøket til ambassaden endte med legevaktsbesøk for Amjad Munir.

Gikk til angrep

Ifølge Munir gikk førstesekretæren til angrep på ham under diskusjonen om billettene. Ifølge Munir ble han slått over ende slik at han falt ut døren og nedover trappen på ambassaden. Mens han lå nede, forsatte Khan å slå.

- Så kom to ansatte ved ambassaden og holdt meg, slik at han kunne fortsette å denge løs. En fjerde person holdt porten stengt, slik at vi ikke skulle komme oss ut. Ambassadør Shahbaz sto på ei trapp bare et par meter unna og så på hele episoden, fortalte Munir til Dagbladet i helgen.

DIPLOMATISK KNUFFING: Ambassadør Shahbaz forklarte i dag hvordan ambassadebråket hadde foregått. Foto: Morten Øverbye
DIPLOMATISK KNUFFING: Ambassadør Shahbaz forklarte i dag hvordan ambassadebråket hadde foregått. Foto: Morten Øverbye Vis mer

Falt ned trappen

Ambassadør Shahbaz har en annen versjon.

- Banker vi folk i denne ambassaden? Nei, det gjør vi ikke. Vi banker ikke folk. Det var ikke slåsskamp, det var noe knuffing. Det var ikke vold, sier ambassadøren.

- Mener du at de lyver?

- De er mine religiøse ledere, jeg ber i deres moske. Jeg ville aldri si at de lyver. Det må du vurdere etter å ha hørt min side av saken.

- Hvordan forklarer du blåmerkene?

- Jeg vet ikke. Kanskje falt han ned trappen. Jeg skulle gjerne spurt ham om det, sier ambassadøren.

Bare timer før det første Norges-besøket fra en pakistansk president noensinne, måtte ambassadøren i dag innkalle til pressekonferanse. Ikke for å fortelle om presidentbesøket, men for å forklare seg om slåssing.

Selv forklarte han pressefolkene at han satt på kontoret da han hørte bråk utenfor.

- Jeg åpnet gardinene og så to av mine folk som holdt igjen denne personen. Da jeg gikk ut, hørte jeg en rekke skjellsord og svært alvorlig ordbruk. Det var noe knuffing. Jeg ba derfor staben om å ringe etter politiet, sier ambassadøren.

Skuffet

Ambassadøren sier han er svært skuffet over bråket ettersom de innvolverte er hans venner. Han forstår imidlertid reaksjonen til førstesekretæren.

- Han har fortalt meg hva som ble sagt. Om noen hadde sagt det til meg, ville jeg ha blitt opprørt, sier ambassadøren.

GUL OG BLÅ: En blåveis, hevelser i ansiktet og et kutt over nesa fikk Munir med seg fra ambassaden.