Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi begynner å få kontroll

Brannmannskapet har jobbet på spreng gjennom natta for å tømme sykehuset for vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag kveld fosset store mengder vann trengte inn i kjelleretasjen i hovedbygget i Sørlandet sykehus Kristiansand.

Brannvesenet har jobbet på spreng gjennom natta for å tømme sykehuset for vann.

- Vi begynner å få kontroll, og vi har ved hjelp av vannstøvsuger og pumper fått tømt bygget for vann, sier utrykningsleder Gunnar Pedersen ved Kristiansand brann- og redning til Dagbladet.

Strømmen tilbake Fire avdelinger ved sykehuset ble rammet av strømstans som følge av de store vannmengdene.

- De avdelingene hvor strømmen var slått av i går er nå satt i drift igjen. Det er ikke fare for at strømmen går ned igjen, sier informasjonssjef Rune Jonassen ved Sørlandet sykehus til Dagbladet mandag morgen.

Vannet har imidlertid ødelagt  gjort skader i serverrommet til de to CT-ene og en MR.

OVERSVØMMELSE:  Kraftig regnvær og trolig en tett overløpsrist førte til at store vannmasser trengte inn i underetasjone på en av bygningene på Sørlandet sykehus. 

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
OVERSVØMMELSE: Kraftig regnvær og trolig en tett overløpsrist førte til at store vannmasser trengte inn i underetasjone på en av bygningene på Sørlandet sykehus. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Det er behov for at utstyret blir sjekket, og det vil bli gjort i løpet av dagen, sier Jonassen.

Akuttmottaket stengt Det blir derfor ikke gjennomført noen operasjoner i dag. Sykehuset tar fortsatt ikke imot pasienter ved akuttavdelingen. Disse  sendes i stedet til sykehuset i Arendal.

- I natt var det fire eller fem pasienter som skulle har vært på sykehuset i Kristiansand, men som ble kjørt til Arendal, sier Jonassen.

Ingen pasienter har blitt flyttet fra sykehuset, men 11 pasienter ble flyttet internt til en annen avdeling.

- Alle som har fått time til poliklinisk behandling møter opp som vanlig. De som er berørt har blitt kontaktet eller forsøkt kontaktet, sier Jonassen.

Tett kum Det var trolig en kum lenger opp i fjellsida som var årsaken til oversvømmelsen.

- Det er et vann som liggger bak sykehuset, og det er en overløpsrist som ligger i vannkanten. Brannmannskap holder på å pumpe vann for å komme ned til den rista, for å få sett hvor tett den egentlig er, sier Pedersen.

UNDER VANN:  Kjelleretasjen ved Sørlandet sykehus Kristiansand sto søndag kveld under vann. 
 Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
UNDER VANN: Kjelleretasjen ved Sørlandet sykehus Kristiansand sto søndag kveld under vann. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

Nærmere 50 millimeter regn i løpet av søndagskvelden og en dam som renner over, har også ført en rekke privatboliger er rammet av oversvømmelse.

- Det har vi rett og slett ikke kunnet prioritere. Vi var nødt til å konsentrere oss om sykehuset. Det blir nok mye arbeid vi må gjøre ved disse boligene utover dagen, sier Pedersen.

FOSSET INN:  Akuttmottaket ved sykehuset er fortsatt stengt etter oversvømmelsen. Foto: Sondre Steen Holvik
FOSSET INN: Akuttmottaket ved sykehuset er fortsatt stengt etter oversvømmelsen. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling