- Vi behandler krigsskader begått med krigsvåpen. Dette er en krig. Vi er i krig

Akuttlegen forteller om ofre skutt ni ganger.

AKUTTLEGE: Patrick Pelloux er akuttlege og har behandlet mange av de hardest sårede etter terrorangrepene i Paris. Foto: Stephane de Sakutin / AFP / Scanpix
AKUTTLEGE: Patrick Pelloux er akuttlege og har behandlet mange av de hardest sårede etter terrorangrepene i Paris. Foto: Stephane de Sakutin / AFP / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Akuttlege Patrick Pelloux behandlet de sårede etter Charlie Hebdo-angrepet i januar. Denne helga har han nok en gang behandlet ofre for terror i Paris, etter at terrorister fredag kveld gikk til angrep forskjellige steder i byen.

Av de 352 menneskene som ble såret i angrepet har 99 personer status som kritisk skadd. 132 personer er bekreftet omkommet.

Mellom 20 og 30 av disse er fremdeles ikke identifisert, ifølge en pressemelding fra den franske politikeren Manuel Valls.

- Krigsvåpen Akuttlege Pelloux, som også har jobbet for Charlie Hebdo, forteller til The Guardian at noen av ofrene var blitt skutt svært mange ganger.

- Vi har forsøkt å redde liv, men mange har hatt helt fryktelige skader. Vi prøvde å redde en kvinne som hadde ni kuler i kroppen, men hun døde da hun ankom sykehuset, sier legen til avisa.

Terroristene var utstyrt med sprengstoff og maskingevær. Ammunisjonen var av den typen som gjør aller mest skade, mener Pelloux.

- Vi har behandlet krigsskader begått med krigsvåpen, sier legen.

- Dette er en krig. Vi er i krig, fortsetter han.

- Lar oss ikke skremme Også Frankrikes president François Hollande har brukt betegnelsen «krig» om hendelsen fredag.

Han kaller terroren en krigserklæring, og sier at kampen mot terroristene vil bli nådeløs.

- Når terrorister er i stand til å gjøre slike grusomheter bør de vite at de vil bli møtt med et Frankrike som er bestemt, et Frankrike som er samlet, et Frankrike som står sammen, et Frankrike som ikke lar seg skremme, sier Hollande.

«Soldater fra kalifatet» Terroristgruppa IS har påtatt seg skylda for fredagens angrep.

IS hevder at terrorangrepene er hevn for «fornærmelser mot profeten» og bombeangrep i IS-områder. Videre hevder de at angrepene var for å vise Frankrike at de vil være et høyt prioritert mål så lenge «politikken deres fortsetter».

De kaller de åtte terroristene «en gruppe soldater fra kalifatet», og sier at målene var nøye valgt ut på forhånd: - En fotballstadion hvor «korsfarerlandene» Frankrike og Tyskland spilte, med «idioten Francios Hollande» som tilskuer. Bataclan, hvor «hundrevis av avgudsdyrkende festet», heter det i uttalelsen.