Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi behandler soldaten deres bra

Men Israel kan ikke unnskylde alt med Holocaust, sier Hamas-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hamas-lederen Khalid Mashaal kaster ut en livbøye og en prøveballong til israelske naboer til Gaza.

Den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit (21)  er i live og Hamas gjentar det 10 år gamle tilbudet om ikke å angripe sivile israelske mål, sier Mashaal i et intervju med Sky News fra Syrias hovedstad Damaskus.

- Soldaten deres Gilad er i live og vi behandler ham bra. Men Israel behandler de palestinske fangene svært dårlig, sier Mashaal i intervjuet med Sky News .

Det var 26. juni 2006 at den unge israelske soldaten ble tatt til fange under et israelsk militærtokt på palestinsk territorium. Det eneste offisielle livstegnet fra soldaten kom 25. januar i fjor i videosnutt.

Med arabisk undertekst fortalte soldaten at han trengte permanent sykehusbehandling.

- Holocaust overdrevet

Hamas-lederen klargjør også det historiske synet på jødeforfølgelsene under andre verdenskrig.

- Vi benekter ikke Holocaust, men vi tror sionistene overdriver dødstallene for å piske oppstemningen. Og vi godtar ikke at Israel bruker Holocaust som unnskyldning til å gjøre alt, sier Mashaal i intervjuet.

 SISTE LIVSTEGN:  Det siste livstegnet  fra den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit kom 25. juni i fjor, ett år etter at han ble tatt til fange på palestinsk side av grensen. Nå sier Hamas-leder Khalid Mashaal at soldaten har det bra - og at han blir behandlet bedre enn palestinske fanger blir i israelske fengsler. FOTO: EPA/Scanpix.
SISTE LIVSTEGN: Det siste livstegnet fra den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit kom 25. juni i fjor, ett år etter at han ble tatt til fange på palestinsk side av grensen. Nå sier Hamas-leder Khalid Mashaal at soldaten har det bra - og at han blir behandlet bedre enn palestinske fanger blir i israelske fengsler. FOTO: EPA/Scanpix. Vis mer

Han tilbyr Israel bare å drive angrep på militære installasjoner, under forutsetning at Israel holder seg unna sivile mål på palestinsk side.

Og Mashaal tar gjerne en prat med med den valgte palestinske presidenten Mahmoud Abbas - hvis Abbas kommer til Mashaal i Gaza.

-HOLOCAUST ER OVERDREVET: Hamas-leder Khalid Mashaal har møtt Sky News i Damaskus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media