- Vi behandles som kasteballer

MODUM i BUSKERUD (Dagbladet): Barnevernsbarna på Villa Brake i Geithus fortviler. Etter en omskiftelig tilværelse har de funnet roen og tryggheten. Nå sendes de ut i ny usikkerhet, fordi fylkesbarnevernet tror mer på udokumenterte beskyldninger enn på ungdommene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fylkesbarnevernssjef Berit Kristiansen sier Akershus fylkeskommune ikke ønsker å forlenge avtaler eller foreta nye plasseringer av barnevernsbarn ved Villa Brake på grunn av ryktene om ansatte ved institusjonen.

Ansatte bøtelagt

- De beskyldes for befatning med narkotika. Men sannheten er at tidligere ansatte er bøtelagt for besittelse for mange, mange år siden. Lokalavisa skrev om det. Barnevernet kan da ikke bruke det mot Villa Brake nå, sier Anne Malerbakken (20), som har bodd på institusjonen siden hun var 17 år. Kristiansen er uenig: - I kjølvannet av oppslag i lokalavisa fikk vi en rekke negative henvendelser om de ansatte ved Villa Brake. Vi kan ikke vite om det som sies er sant, men begge parter er avhengige av tillit i lokalsamfunnet. - Er beskyldningene undersøkt?

- Vi kontaktet det lokale politiet, men de har ikke meldt om andre forhold enn at noen av de ansatte er bøtelagt for besittelse av narkotika, sier Kristiansen.

Gamle saker

Lensmann Jan Hartz ved Modum lensmannskontor stiller seg uforstående til ryktene: - Vi kjenner ikke til at det er kommet fram noe konkret om straffbare forhold blant de ansatte ved Villa Brake. De omtalte bøtene gjelder tidligere ansatte mange år tilbake i tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer