- Vi beklager at det vi skrev ikke var forståelig

Burde skrevet: «tar rapporten til etterretning, men er fortsatt uenig», mener Den rettsmedisinske kommisjonen.

BEKLAGET: Karl Heinrik Melle, leder av den psykiatriske gruppen i Den rettsmedisinske kommisjon, beklaget i retten i dag at kommisjonen ikke var tydelige nok da de ba om en tilleggserklæring til den sakkyndige rapporten Terje Tørrissen og Agnar Aspaas utarbeidet om Anders Behring Breivik. 
Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
BEKLAGET: Karl Heinrik Melle, leder av den psykiatriske gruppen i Den rettsmedisinske kommisjon, beklaget i retten i dag at kommisjonen ikke var tydelige nok da de ba om en tilleggserklæring til den sakkyndige rapporten Terje Tørrissen og Agnar Aspaas utarbeidet om Anders Behring Breivik. Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder av psykiatrisk gruppe i Den rettsmedisinske kommisjon, Karl Heinrik Melle, beklaget i Oslo tingrett i dag at kommisjonen skrev at de bare tok Aspaas og Tørrissens tilleggserklæring «til etterretning».

- Vi burde ha skrevet: «Vi tar rapporten til etterretning, men er fortsatt uenig.» Det var det vi mente, men ikke det vi skrev, sier han.

- Tar selvkritikk Etter at Tørrissen og Aspaas leverte sin rapport, sendte Oslo tingrett et oppsiktsvekkende brev til Den rettsmedisinske kommisjon, som skrev at rapporten «ble tatt til etterretning», mens kommisjonen «ikke hadde vesentlige bemerkninger» overfor den første rapporten til psykiaterne Husby og Sørheim.

- Vi tar selvkritikk på det. Det var ikke bare retten som ikke forsto oss, sier Melle.

- Forsto ikke sin rolle Retten har tidligere bedt Den rettsmedisinske kommisjon klargjøre hva det egentlig er den mener om sakkyndigraporten fra psykiaterne Aspaas og Tørrissen.

Fagdommer Arne Lyng i 22. juli-rettssaken gjorde det klart at kommisjonen åpenbart ikke har forstått sin rolle:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer