Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi beklager avgangen på det sterkeste

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund mener politidirektør Øystein Mælands avgang kommer på det verst tenkelige tidspunktet for norsk politi.

 - VERST TENKELIG TIDSPUNKT:  Det sier lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen om politidirektørens avgang. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- VERST TENKELIG TIDSPUNKT: Det sier lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen om politidirektørens avgang. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi beklager denne avgangen på det sterkeste. Vi hadde stor tillit til Mæland, og mente han hadde de rette egenskapene som skulle til for å lede politiet i denne vanskelige tiden, sier Johannessen.

Han sier at avgangen kommer på det verst tenkelige tidspunktet - mens politiet er på vei inn i en stor omstilling som følge av Gjørv-kommisjonens rapport.

- Vi mister en dyktig politidirektør på det verst tenkelige tidspunktet å ha et ledelsesvakuum på toppen av norsk politi, forteller Johannessen.

Allerede før Mæland trakk seg sa han at det var helt håpløst for politidirektøren å bli sittende når ikke den politiske ledelsen i regjeringen kunne gi han uforbeholden støtte i arbeidet med å reformere politiet.

Torsdag kveld erklærte justisminister Grete Faremo seg inhabil i saker som dreide seg om Mælands tjenesteforhold, og statsminister Jens Stoltenberg har også tidligere erklært seg inhabil.

- Habilitetsspørsmålet gjorde dette enda mer håpløst, og det er et politisk ansvar at det har blitt slik, sier Johannessen.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media