- Vi beklager behandlingen av Sonja

I 12 år har Sonja Karina Windstad kjempet for uføretrygd. Nå lover NAV raskt svar på søknaden.

KJEMPET I 12 ÅR: Sonja Karina Windstad er sliten av å kjempe mot byråkratiet. - Kunne jeg jobbet ville jeg langt heller gjøre det, enn å slite meg ut på å få uføretrygd, sier Windstad. Advokat Vidar Sinding (t.v.) er forferdet over behandlingen klienten har fått. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no
KJEMPET I 12 ÅR: Sonja Karina Windstad er sliten av å kjempe mot byråkratiet. - Kunne jeg jobbet ville jeg langt heller gjøre det, enn å slite meg ut på å få uføretrygd, sier Windstad. Advokat Vidar Sinding (t.v.) er forferdet over behandlingen klienten har fått. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kunne du lese om Sonja Karina Windstad (45), som ikke har fått uføretrygd av NAV, til tross for at tre leger og mange erklæringer konkluderer med at kvinnen ikke bør arbeide.

Hun søkte om uføretrygd ved NAV i Aurskog-Høland for første gang i 2006. Siden den gang har saken trukket i langdrag, hun fikk også et muntlig avslag i møte med saksbehandler og rådgivende lege. Hun leverte ny søknad i romjulen 2008, som nå er til behandling. Kan ha rammet brukerneNAV Aurskog Høland har hatt store utfordringer det siste året, noe som kan ha rammet brukerne, innrømmer konstituert leder Jarle Reinertsen overfor Dagbladet.no.

- I denne saken har vi ikke framstått så enhetlig som NAV skal gjøre. Det har vært et tydelig utslag av de gamle skillene mellom Aetat og trygdeetaten, noe som har gjort at hun har falt mellom to stoler, sier Reinertsen til Dagbladet.no.

Enorm reformWindstad fortalte Dagbladet.no at hun har hatt fire ulike saksbehandlere, i møter og over telefon, siden sommeren 2008.Konstituert leder jarle Reinertsen påpeker at utfordringene har stått i kø i NAV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer