- Vi bekrefter at frosken er ekte

Fotografert da den ble blåst til værs sammen med månesonde.

BLÅST TIL VÆRS: En luftbåren frosk ble fotografert av et kamera som overvåket oppskytingen av NASAs nye månesonde LADEE. Det er ikke kjent hvordan det gikk med dyret. Foto: NASA/Wallops Flight Facility/Chris Perry
BLÅST TIL VÆRS: En luftbåren frosk ble fotografert av et kamera som overvåket oppskytingen av NASAs nye månesonde LADEE. Det er ikke kjent hvordan det gikk med dyret. Foto: NASA/Wallops Flight Facility/Chris PerryVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NASAs nye månesone LADEE var ikke det eneste som lettet fra plattform 0B ved Wallops Flight Facility på lørdag. En frosk ble også blåst til værs da Minotaur V-raketten fyrte opp motoren og la ut på jomfruturen fra delstaten Virginia.

Den luftbårne frosken er å finne i ett stillbilde fra en av de fjernstyrte kameraene som overvåket oppskytingen.

- Fototeamet bekrefter at frosken er ekte, skriver NASA på fotonettstedet Flickr.

Tilstanden til frosken, som altså ikke fulgte med på sondens videre ferd for å forske på den ekstremt tynne, men likevel eksisterende måneatmosfæren, er ukjent.

Dette er ikke første gang NASA gjør innhogg i den lokale faunaen under oppskyting. I 2009 omkom Brian, en flaggermus med brukket vinge, etter at han hadde slått seg ned på den eksterne drivstofftanken til romferja Discovery.

I 1998 greide en annen flaggermus å rømme før nedtellinga nådde null.