OMKOM PÅ STEDET:  Politiet undersøkte i går kveld ulykkesstedet på fylkesvei 454 (gamle E6) hvor en mann i 50-årene ble påkjørt og drept. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
OMKOM PÅ STEDET: Politiet undersøkte i går kveld ulykkesstedet på fylkesvei 454 (gamle E6) hvor en mann i 50-årene ble påkjørt og drept. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADETVis mer

- Vi ber folk følge med på biler og uvanlig aktivitet

Sjåføren som stakk av fra dødsulykke i går er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig fotgjenger ble litt over klokka 14 i går påkjørt og drept ved tettstedet Dal i Ullensaker kommune. Den omkomne var en 50 år gammel mann som bodde i nærheten av der ulykken skjedde.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18. Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum.

Sjåføren stakk av fra stedet og politiet jakter fortsatt på vedkommende.

- Vi oppfordrer publikum til å fortsette å gi oss tips og informasjon. Vi ber folk følge med på biler eller aktivitet de ikke er vant til, som en hensatt bil, en bil dekket med presenning eller som er litt rart plassert, sier lensmann Morten Huse i Ullensaker kommune til Dagbladet.

Observerte bilen Bilen er en liten, mørk varebil. De ble sist observert på Trondheimsvegen ved Statoil på Dal på vei nordover mot Råholt.

- Det er muligens en varebil av typen Peugeot Partner eller Citroën Berlingo, sier Huse. 

Det var Lena Bråten (40) og samboeren som sist observerte det som trolig var ulykkesbilen i går kveld.

- Vi møtte en mørkeblå eller svart varebil på vei nordover på Trondheimsvegen. Den var veldig skadd i fronten, delene flagret i vinden. Vi så på hverandre og sa «Hæ? At den bilen er ute og kjører,» sa Lena Bråten (40) til Dagbladet i går.

- Bilen så ut som den nettopp hadde vært i en ulykke. Den var knapt kjørbar, fortalte hun.

Ber sjåføren melde seg Politiet oppfordrer sjåføren om å melde seg til politiet.

- Vi ønsker også at personer som kjenner vedkommende tar kontakt med politiet, sier Huse.

Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-årene. Politiet har ikke gått ut med ytterligere signalement av mannen. Lensmannskontoret i Ullensaker fikk i går god informasjon av publikum.

- Det er heldigvis mange som har meldt seg og gitt opplysninger om deler av kjøreruta og observasjoner. Vi vil foreta en grundig gjennomgang av det materiale vi har så langt, foreta vitneavhør av de sentrale vitnene og fortsette søk i aktuelle områder, sier Huse.

Politiet har varslet familien til den avdøde. De har gitt uttrykk for at de ikke ønsker at navnet på en omkomne offentliggjøres.

• Personer med tips i saken kan ringe Ullensaker lensmannskontor på nummer 99 48 77 51, eventuelt politiets fellesnummer 02800.

BER SJÅFØREN MELDE SEG:   Lensmann Morten Huse i Ullensaker oppfordrer sjåføren til å melde seg for politiet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BER SJÅFØREN MELDE SEG: Lensmann Morten Huse i Ullensaker oppfordrer sjåføren til å melde seg for politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer