Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi ber for Aud-Inger

- Vi tenker på Aud-Inger, og vi ber for henne. Det sier justisminister Aud-Inger Aures vikar, kirke- og undervisningsminister Jon Lilletun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Justisministeren er innlagt på Rikshospitalet etter en mindre forstyrrelse av blodtilførselen til hjernen», lød den dramatiske meldingen i går.

Statsminister Kjell Magne Bondevik tok selv kontakt med Aures lege i går kveld. Ifølge informasjonen han fikk skal justisministeren være på bedringens vei.

- Aures lege fortalte meg at hun viste klar bedring i løpet av ettermiddagen, sier han .

Det var Bondevik selv som ba den tidligere ordføreren i Kristiansund om å ta uriasposten i Justisdepartementet - en post ingen av de tre regjeringspartiene hadde på sin ønskeliste.

Vil ikke spekulere

- Har den siste tidas press vært med på å utløse Aures sykdom?

- Det er helt umulig å spekulere i, svarer Bondevik.

- Sa ikke legen noe om det?

- Hva legen sa er et forhold mellom lege og pasient. I tillegg fikk jeg de informasjoner jeg som statsminister trengte.

Det er klart at Aud-Inger Aure har diabetes og hyppige migreneanfall.

- Viser dette at justisministeren ikke har god nok helse til å være justisminister?

- Det vil jeg overhodet ikke spekulere i nå, svarte Kjell Magne Bondevik før han gikk inn til middagen.

Blomster

Litt tidligere på kvelden satt regjeringskollegene samlet i tv-stua for å følge med Dagsrevyens innslag om justisministeren.

Kirke- og undervisningsminister Jon Lilletun fortalte Dagbladet at kollegene allerede hadde sendt blomster til justisministeren, og han regnet med at de seinere vil besøke henne.

- Vi er svært lei oss for at hun ble syk. Vi tenker på henne og ber for henne. Selv har jeg gleden av å være den som skal representere henne i Stortinget.

- Det kan bli tøft?

- Stortinget pleier å være snille med vikaren, så det går nok bra.

- Du regner altså ikke med å bli bedt om å gå av du også?

- Det kan hende oss alle. Men at Aud-Inger ble bedt om å gå på grunn av kontroverser med Frp i innvandringspolitikken - det kaller jeg et sunnhetstegn, sier Lilletun til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling