Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi ber om åpenhet og rettferdighet

Kina-kritikk fra president Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før Beijing-OL innledes, ga USAs president George W. Bush torsdag uttrykk for dyp bekymring over brudd på menneskerettighetene i Kina.

I en tale i Bangkok kritiserte Bush kinesiske myndigheters holdning til menneskerettigheter, og de skarpe uttalelsene kommer mest sannsynlig til å føre til sinne i Beijing, skriver Reuters.

Men Bush har tidligere sagt at han ikke kommer til å bruke OL til å preke menneskerettigheter til kinesiske myndigheter, men heller vil diskutere saken med president Hu Jintao privat.

- USA mener folket i Kina fortjener grunnleggende frihet som er en naturlig rettighet for alle mennesker. Amerika er sterk motstander av Kinas pågripelse av politiske dissidenter, menneskerettsforkjempere og religiøse ledere, sa den amerikanske presidenten i Bangkok.

- Vi ber om åpenhet og rettferdighet ikke for å påtvinge noen vår overbevisning, men for å la det kinesiske folk gi uttrykk for sin.

Bush fremholdt at han er optimistisk med tanke på Kinas fremtid og sier politisk forandring er uunngåelig.

- Forandring i Kina vil komme på sine egne vilkår og i forhold til historie og tradisjoner. Men forandring vil uansett komme, sa han.

(©NTB) 

image: - Vi ber om åpenhet og rettferdighet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!