- Vi berget altertavla og døpefonten. Så smalt det

Våler kirke brant ned til grunn. Startet utenfor.

BRANT NED:   Våler kirke i Hedmark brant ned natt til fredag. Kirken var overtent da brannvesenet kom. Foto Sverre Viggen / Østlendingen / SCANPIX
BRANT NED: Våler kirke i Hedmark brant ned natt til fredag. Kirken var overtent da brannvesenet kom. Foto Sverre Viggen / Østlendingen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Klokka 02.30 i natt fikk politiet melding om brann i Våler kirke i Solør i Hedmark, ifølge NTB.

- Kirka har brent helt ned. Jeg sitter på kontoret mitt nå og det jeg ser er masse røyk og en stor glohaug, sier kirkeverge Harald Aandstad til Dagbladet.

Da alarmen gikk hos brannvesenet begynte det å ringe i telefonen hans også. Han hoppet ut og kjørte de 2,5 milene til kirka.

Reddet altertavle og døpefont- Brannvesenet var på plass. Til å begynne med var det litt røyk, men så plutselig slo det inn i det elektriske anlegget og det flammene kom til syne, sier han.

Aandtsad forteller at de fikk berget ut flere verdier fra kirka.- Vi fikk ut altertavla fra 1697 og døpefonten fra rundt år 1200, samt masse bøker og annet. Det brant mellom panelet og tømmerveggen, men branngassen sev opp på loftet. Da smalet det plutselig og det var ikke mulig å berge mer, beskriver han, og forteller at blant annet kirkens orgel trolig har gått tapt i flammene.Klokka 07.45 brenner det fortsatt i kriken.

- Det brenner fortsatt, men kirken er nedbrent. Det vil nok ta lang tid før branntomta er så kald at det er mulig å foreta tekniske undersøkelser, sier operasjonleder Geir Rygh til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer