- Vi blander ikke roller

Daglig leder Stein Tennebø avviser kritikken fra biskop Odd Bondevik. - Vi er ikke prester, og vi snakker ikke til folk fra prekestolen, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis vi hadde vært prester, så hadde det vært en dobbeltrolle. Ingen av oss er prester. Vi har vært det, sier Stein Tennebø.

I Tennebø & Partners er fire av rådgiverne teologer. Tennebø jobbet som prest inntil 1984, da han gikk over i en frivillig organisasjon for narkomane og prostituerte. Jan Sander Jørgensen og Øystein Glosli har begge vært prester og har i ettertid tatt utdanning som familieterapeut og familierådgiver. I tillegg er Per Anders Nordengen, som også har vært prest, ansatt i firmaet.

Ikke sjelesorg

- Vi plukker folk ut fra personlige egenskaper, ikke ut fra bakgrunn. Teologene er i mindretall her, og det å være teolog er i utgangspunktet ikke et pre for å komme inn her. I utgangspunktet var jeg nesten skeptisk til å få inn flere teologer fordi jeg var redd folk ville misforstå og tro at vi er en gjeng med prester. Embetseksamen i teologi borger ikke nødvendigvis for ansettelse hos oss, sier Tennebø.

- Jeg er ikke her som prest. Folk kommer heller ikke hit for å søke terapeutisk hjelp. Vi er rådgivere, vi driver verken terapi eller sjelesorg. Hvis jeg gjorde det, hadde jeg ikke kunnet jobbe her. Det ville være å blande kortene. Jeg vet hva det er å drive terapi, og å blande det inn i en forretningssituasjon ville vært helt forkastelig, sier Jan Sander Jørgensen.

- Ingen negative

- Hvis vi hadde vært ulver i fåreklær, hadde vi aldri sagt noe om bakgrunnen vår, verdiene våre eller menneskesynet vårt. Vi vil at folk skal vite hvem vi er, sier Tennebø.

- Bruker dere kristendommen i jobben?

- Nei. Aldri. Dette er ikke noe menighetsseminar. Folk får mene og tro hva de vil, men vi vet hva vi står for. Vi er ikke flaue over bakgrunnen vår, sier Tennebø.

- Ville dere kunne gå tilbake og praktisere som prester i dag?

- Ja. Det ser jeg ingen betenkeligheter med.